Джем з бекону
(покроковий рецепт з фото)
Недосвідчені їдці звикли, що такі консервовані заготовки, як варення, робиться з ягід або фруктів. Тим часом для приготування джему можна використовувати і всім улюблений бекон.
Що, це дивовижне поєднання, на перший погляд, непоєднуваних речей. Джем і бекон. А ось і ні. Виявляється, це дуже смачно і пікантно. Цей джем прекрасно підійде до улюбленого багета або в неділю як доповнення до яєчні-брехуха.
- Бекон - 1 кілограм
- Цибуля - 4 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Коричневий цукор - 100 грам
- Кава - 1 Ст. Ложка
- Оцет 6% - 2 Ст. Ложки
1. Наріжте бекон шматочками, обсмажте його до золотистого кольору.
2. Наріжте цибулю тонкими слайсами.
3. Підготуйте часник. Легким натисканням ножа роздушіть кожен зубчик.
4. Перекладіть готовий бекон в іншу ємність. Жир збережіть і остудіть в холодильнику.
5. Змішайте цибулю і часник, залийте трохи жиром. Готуйте цибулю на середньому вогні до напівпрозорості.
6. У чашу насипте цукор і залийте його свіжозвареним розчинною кавою і оцтом.
7. Потім кавову суміш залийте в цибулю і варіть хвилини три після кипіння. Пізніше зробіть повільний вогонь і млоїте джем під закритою кришкою.
8. Коли цибульний джем стане густим, додайте бекон.
9. Занурювальним блендером подрібніть всю суміш.
10. Джем з бекону зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику.