Аджика з гострого перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зізнатися, я довгий час плуталася в інгредієнтах, з яких готують аджику. Те, що традиційна аджика робиться з чилі, дізналася нещодавно. Ось, як приготувати аджику з гострого перцю на зиму.
Аджика, приготована з гострого перцю, нехай навіть з додаванням болгарського, не потребує термічної обробки. Перець чилі сам по собі є консервантом, оскільки має антисептичні властивості. Це означає, що мікроби його не люблять і не виживають в подібному середовищі. Солі кладіть стільки, скільки вбере аджика. Її можна зберігати в холодильнику прямо в мисці всю зиму.
- Перець гострий - 400 грам
- Часник - 100 грам
- Кріп - За смаком
- Braai - За смаком
- Базилік - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Ucho-сунелі (хміль-сунелі) - За смаком
- Сіль неочищена - За смаком
Аджику по-грузинськи роблять, як правило, з гострого перцю без додавання навіть болгарського, не те що помідорів. Ви ж можете болгарськи щось додати, все-таки, один чилі - гоструватий для деяких. Отже, мою перець. Обсушую і обробляють.
Вийнявши з чилі все зерна, прибравши хвостики, нарізаємо перець так, щоб було зручно молоти. Чистим чеснок. Тут його можна покласти вдосталь! часнику, як і перцю, в аджике має бути багато!
Відправляю нарізаний перець з часником в блендер. Відставляю на потім. Тепер, мені знадобляться насіння коріандру. Природно, сушені. Хоча, свіжі теж підійдуть! Подрібнюю коріандр і кладу його в блендер.
Перемелюю в блендері чилі перець з часником і подрібненим коріандром. Мою зелень. Обсушую. Кидаю в блендер. Кладу сіль і грузинські спеції. Все ще раз ретельно перемелюю.
Аджика готова. З нею більше нічого не потрібно робити. Якщо хочете, щоб аджика зберігалася більше півроку, простерилизуйте банки. А на зиму можна і не влаштовувати. Гострих вам відчуттів!