Аджика з гострого перцю
(покроковий рецепт з фото)
Ця аджика готується з солодкого болгарського перцю і гострого стручкового перцю. Закуска виходить досить гострою і пікантною. Аджику намазують на хліб або використовують як соус до різних м'ясних страв
Одна з найкращих і пікантних закусок на святковий стіл - це аджика з гострого перцю в домашніх умовах. Аджика виходить дуже насиченою за рахунок солодощі болгарського перцю і гостроти перцю пекучого. Добре поєднується не тільки з м'ясними стравами, але і з гарніром, наприклад з картоплею пюре або з макаронами. Хай щастить!
- Перець болгарський - 500 грам
- Перець гострий - 500 грам
- Часник - 150 грам
- Koriandr - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Щоб аджика довше зберігалася, потрібно потримати перці при кімнатній температурі кілька днів, щоб вони трохи подвяли. Потім перці очищаємо про насіння і плодоніжок.
Коріандр або насіння кінзи потрібно потовкти в ступці.
До перцям додайте зубчики очищеного часнику і половину коріандру.
Перемелюємо овочі в блендері.
Консистенція повинна вийде, як у пюре.
Перекладіть масу в глибоку ємність, додайте сіль за смаком і залишилося коріандр. Ретельно перемішайте.
Розкладіть аджику по стерилізованим баночках і закрийте кришками. Зберігайте в прохолодному місці. Смачного!