Варення з червоного солодкого перцю
(покроковий рецепт з фото)
Ніхто і ніколи не здогадається, з чого ви його варили. Смак незрівнянний, колір приголомшливий, просто око не відвести! прочитайте, як приготувати варення з червоного солодкого перцю. Дивовижне варення!
На смак перечное варення, як здається після першої ложечки, нічим не відрізняється від інших: солодке, смачне та й все. Але проходить буквально кілька хвилин - і в роті з'являється ніжне пощипування, це пробився гострий перець. Він не обпікає, вогняного дракона не випускає, але ось в цьому легкому пощипуванні і криється вся принадність варення з болгарського перцю. Його можна і на булку намазати, і як соус до м'яса або сиру подати.
- Болгарський перець - 600 грам
- Гострий перець - 5 штук
- Яблука - 3 штуки
- Цукор - 600 грам
- Запашний перець - 5 штук (горошком)
- Кардамон - 5 штук
- Гвоздика - 5 штук
- Вінн оцет - 4-5 чайних ложок
Промийте перці, наріжте невеликими шматочками.
Яблука наріжте шматочками різної форми.
Гострий перець наріжте ножем невеликими шматочками.
Візьміть глибоку миску, засипте яблучно-перцеву суміш цукром. Залиште все на ніч, нехай пускає сік.
Через ніч суміш перемішайте, поставте на мінімальний вогонь. Доведіть масу до кипіння і варіть хвилин 30, періодично помішуючи.
Зніміть варення з вогню, подрібніть все до отримання однорідної красивою маси. Додайте в варення все спеції і оцет (тільки винний, ні в якому разі не столовий) і варіть ще 15 хвилин. Розкладайте його по стерильним банкам, закрийте кришками і приберіть на зберігання.