Рецепт Варення з червоного солодкого перцю фото

Варення з червоного солодкого перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Болгарський перець
На полуденок , Для дітей , Літні , Десерт , Полудень
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Ніхто і ніколи не здогадається, з чого ви його варили. Смак незрівнянний, колір приголомшливий, просто око не відвести! прочитайте, як приготувати варення з червоного солодкого перцю. Дивовижне варення!

Опис приготування:

На смак перечное варення, як здається після першої ложечки, нічим не відрізняється від інших: солодке, смачне та й все. Але проходить буквально кілька хвилин - і в роті з'являється ніжне пощипування, це пробився гострий перець. Він не обпікає, вогняного дракона не випускає, але ось в цьому легкому пощипуванні і криється вся принадність варення з болгарського перцю. Його можна і на булку намазати, і як соус до м'яса або сиру подати.

  • Болгарський перець - 600 грам
  • Гострий перець - 5 штук
  • Яблука - 3 штуки
  • Цукор - 600 грам
  • Запашний перець - 5 штук (горошком)
  • Кардамон - 5 штук
  • Гвоздика - 5 штук
  • Вінн оцет - 4-5 чайних ложок
варення з червоного солодкого перцю - фото крок 1
Промийте перці, наріжте невеликими шматочками.
варення з червоного солодкого перцю - фото крок 2
Яблука наріжте шматочками різної форми.
варення з червоного солодкого перцю - фото крок 3
Гострий перець наріжте ножем невеликими шматочками.
варення з червоного солодкого перцю - фото крок 4
Візьміть глибоку миску, засипте яблучно-перцеву суміш цукром. Залиште все на ніч, нехай пускає сік.
варення з червоного солодкого перцю - фото крок 5
Через ніч суміш перемішайте, поставте на мінімальний вогонь. Доведіть масу до кипіння і варіть хвилин 30, періодично помішуючи.
варення з червоного солодкого перцю - фото крок 6
Зніміть варення з вогню, подрібніть все до отримання однорідної красивою маси. Додайте в варення все спеції і оцет (тільки винний, ні в якому разі не столовий) і варіть ще 15 хвилин. Розкладайте його по стерильним банкам, закрийте кришками і приберіть на зберігання.

Схожі рецепти