Аджика з червоного перцю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам ще один вид смачною домашньою сирої аджики. Він простий тим, що готується миттєво. У мене електром'ясорубка, але навіть на звичайній (ручний) приготувати таку аджику не важко.
Подавайте аджику до м'яса, до закусок. Мама моя кладе її в зажарку до борщу. Тоді перша страва виходить більш ароматним.
- Болгарський червоний перець - 1, 5 кілограма
- Помідори - 1 кілограм
- Часник - 3 штуки (головки)
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Суха спеція для аджики - 1 Ст. Ложка
Очистіть перець, помідори і хрін. Наріжте їх середніми шматочками, щоб без праці пройшли в горлечко м'ясорубки.
Всі овочі (в тому числі і часник) пропустіть через м'ясорубку.
У масу додайте рослинне масло, оцет, сіль, цукор і спеції. Перемішайте.
У стерильні банки перекладіть готову аджику. Закрийте кришками (закрутками).
Аджика буде готова відразу, але зберігати її в холодильнику більше 3 тижнів я не пробувала.