Салат з в'яленими томатами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу зізнатися у своїй любові до в'яленим томатам. Особливо вдалими вважаю салати з їх додаванням. Вони надають таку цікаву кислинку! ..Сьогодні розповім, як приготувати салат з в'яленими томатами.
Склянки у мене об'ємом 250 мл. Мигдаль можна замінити гарбузовим насінням. Також в салат можна додати насіння соняшнику. Кількість гострого перцю я спеціально не вказував точне, так як смакові рецепти у всіх різні.
- Лобода - 1 Склянка
- В'ялені помідори - 20-30 грам
- Шпинат - 400-500 грам
- Мигдальні пластівці - 1/3 склянки
- Оливкова олія - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (заправка)
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (заправка)
- Часник - 2 зубчики (заправка)
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка (заправка)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (заправка)
- Пластівці чилі - За смаком (заправка)
- Перець чорний мелений - За смаком (заправка)
Мікстури лобода. Для цього промийте крупу і залийте двома склянками води в каструлі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть хвилин 15-20. Вся вода повинна вбратися. Як звариться, накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 5. Шпинат вимийте і висушіть, поріжте його не дуже дрібно.
Приготуйте заправку для салату. Змішайте оливкову олію, лимонний сік, пропущений через прес часник, гірчицю і спеції. Тепер в невеликій кількості оливкової олії (1/4 середня лінія) на добре розігрітій сковороді обсмажте мигдальні пластівці. Викладіть в салатницю киноа і обсмажений мигдаль. Туди ж влийте заправку.
Викладіть до решти інгредієнтів нарізані томати, а через пару хвилин - шпинат. Перемішайте. Спробуйте на сіль і спеції, додайте, якщо чогось не вистачає. Готово! Можна подавати до столу.