Рецепт Хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами фото

Хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Бобові , Помідор , В'ялені помідори
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Гумус
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо вам відома смачна і ситна закуска хумус, то ви знаєте, що основною її інгредієнт - відвареної нут. Але його можна приготувати по-новому, додавши запечений солодкий перець, в'ялені томати, спеції.

Опис приготування:

Хумус підходить як для повсякденного столу, так і для пісного і вегетаріанського. Добавка запеченого перцю і в'ялених томатів не тільки поліпшила смак закуски, але і додала їй яскравих фарб. Із задоволенням ділюся з вами рецептом, як легко і просто приготувати хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Гайка - 300 грам (відвареної)
  • Перець болгарський - 1 штука (червоний, великий)
  • В'ялені томати - 8-10 штук
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло оливкове - 50 мілілітрів
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
  • Зіра - 1/2 чайних ложки
  • Перець рожевий - 1/2 чайних ложки
  • Бульйон овочевий - 1/2 склянки
хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами - фото крок 1
Щоб відварити нут, його слід заздалегідь замочити в холодній воді на 8 годин, злити. Потім відварити під закритою кришкою у великій кількості води протягом 1, 5 годин. Залиште трохи бульйону для розведення хумус.
хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами - фото крок 2
Перець помийте, загорніть у фольгу, запікайте в духовці при 180 ° С приблизно 1 годину. Зніміть шкірку, видаліть насіння.
хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами - фото крок 3
У измельчителе з'єднайте нут, перець, в'ялені томати, оливкова олія, подрібнений часник, спеції, сіль і лимонний сік. Пробийте до однорідного стану. При необхідності додайте трохи овочевого бульйону. Готовий хумус остудіть. Його можна накрити і зберігати в холодильнику до 3х днів.
хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами - фото крок 4
Подавайте готову закуску з скибочками хліба, хлібцями або свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти