Хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам відома смачна і ситна закуска хумус, то ви знаєте, що основною її інгредієнт - відвареної нут. Але його можна приготувати по-новому, додавши запечений солодкий перець, в'ялені томати, спеції.
Хумус підходить як для повсякденного столу, так і для пісного і вегетаріанського. Добавка запеченого перцю і в'ялених томатів не тільки поліпшила смак закуски, але і додала їй яскравих фарб. Із задоволенням ділюся з вами рецептом, як легко і просто приготувати хумус з запеченим перцем і в'яленими томатами. Приємних вам клопоту на кухні!
- Гайка - 300 грам (відвареної)
- Перець болгарський - 1 штука (червоний, великий)
- В'ялені томати - 8-10 штук
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Зіра - 1/2 чайних ложки
- Перець рожевий - 1/2 чайних ложки
- Бульйон овочевий - 1/2 склянки
Щоб відварити нут, його слід заздалегідь замочити в холодній воді на 8 годин, злити. Потім відварити під закритою кришкою у великій кількості води протягом 1, 5 годин. Залиште трохи бульйону для розведення хумус.
Перець помийте, загорніть у фольгу, запікайте в духовці при 180 ° С приблизно 1 годину. Зніміть шкірку, видаліть насіння.
У измельчителе з'єднайте нут, перець, в'ялені томати, оливкова олія, подрібнений часник, спеції, сіль і лимонний сік. Пробийте до однорідного стану. При необхідності додайте трохи овочевого бульйону. Готовий хумус остудіть. Його можна накрити і зберігати в холодильнику до 3х днів.
Подавайте готову закуску з скибочками хліба, хлібцями або свіжими овочами. Смачного!