Хумус з запеченим перцем
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите хумус? На мій погляд, це чудова закуска, яка підійде не тільки на кожен день, але і на природу або святковий стіл. Зробити більш оригінальний варіант якраз хочу вам запропонувати.
Хочу запропонувати вам ідею на замітку, як приготувати хумус з запеченим перцем. Нут в даному випадку консервований, але можна взяти і відвареної. Тахіні - обов'язковий інгредієнт, на мій погляд. А от інші спеції додавайте до смаку. Спробуйте, дуже здорово виходить!
- Солодкий перець - 1 штука
- Консервований нут - 400 грам
- Сік лимона - 2.5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Taxini - 1.5 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець, зіра - За смаком
1. Перець вимийте, викладіть у жароміцних форму. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку.
2. Запікайте до ось такої румяности хвилин 45-55, періодично перевертаючи. Після відправте в поліетиленовий пакет на 10-15 хвилин.
3. Акуратно очистіть і наріжте.
4. Викладіть в чашу блендера нут і перець. Додайте тахини, олія, сік лимона, пропущений через прес часник, сіль і спеції. Подрібніть все до однорідної пасти.
5. Ось такий яскравий і смачний хумус з запеченим перцем вийшов. Смачного!