Гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом
(покроковий рецепт з фото)
Взимку нам так не вистачає яскравих фарб і теплого сонечка, чи не так? А давайте піднімемо собі настрій і приготуємо ароматний, смачний і корисний суп з гарбуза, яка переповнилася сонцем і теплом!
Цей ароматний, яскравий, смачний і корисний суп сподобається всім: і дорослим, і дітям. Готується він легко, відмінно втаязикє голод і піднімає настрій. Не вірите? А ви приготуйте, спробуйте і потім напишіть свою думку
- Селера - 200 грам (кореневої)
- Гарбуз - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Нут консервований - 150-200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Перець гострий мелений - 1 щіпка
- Імбир - 1 щіпка (сушений мелений)
1. Я використовую вже готовий консервований нут. Зливаємо рідину і додамо до зерен столову ложку рослинної олії, паприка, гострий мелений перець і імбир. Добре перемішуємо і перекладаємо в посуд, в якій можна запікати в духовці.
2. Запікаємо нут в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-35. Ось такий у нас вийде запечений нут, дуже смачний!
3. За цей час ми зваримо суп. Очистимо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на тертці. І обсмажуємо хвилин 5-7 з ложкою рослинного масла. Я обсмажую відразу в каструлі, в якій буду варити суп, це дуже зручно.
4. Очистимо селера, нарізаємо його невеликими кубиками. Суп у нас буде пюре, тому краса шматочків нам не важлива
5. Очистимо й наріжемо гарбуз. Можна використовувати свіжу або заморожену, або навіть готове гарбузове пюре.
6. Додамо до цибулі і моркви дрібно нарізаний часник і обсмажуємо хвилину-півтори.
7. Тепер відправимо в каструлю селеру і приблизно склянку води. Солимо і перчимо. Варимо хвилин 10.
8. Прийшла черга гарбуза. Варимо ще хвилин 10.
9. За допомогою блендера перетворюємо суп в пюре, регульований gustotu суп, додаючи окріп. Потім ставимо суп на плиту, додамо за смаком спеції( якщо треба) і доводимо до кипіння.
10. Розливаємо суп по тарілках, посипаємо запеченим нутом і смачного вам!