Рецепт Гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом фото

Гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Бобові , Гарбуз , Селера
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Взимку нам так не вистачає яскравих фарб і теплого сонечка, чи не так? А давайте піднімемо собі настрій і приготуємо ароматний, смачний і корисний суп з гарбуза, яка переповнилася сонцем і теплом!

Опис приготування:

Цей ароматний, яскравий, смачний і корисний суп сподобається всім: і дорослим, і дітям. Готується він легко, відмінно втаязикє голод і піднімає настрій. Не вірите? А ви приготуйте, спробуйте і потім напишіть свою думку

  • Селера - 200 грам (кореневої)
  • Гарбуз - 200 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Нут консервований - 150-200 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Перець гострий мелений - 1 щіпка
  • Імбир - 1 щіпка (сушений мелений)
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 1
1. Я використовую вже готовий консервований нут. Зливаємо рідину і додамо до зерен столову ложку рослинної олії, паприка, гострий мелений перець і імбир. Добре перемішуємо і перекладаємо в посуд, в якій можна запікати в духовці.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 2
2. Запікаємо нут в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-35. Ось такий у нас вийде запечений нут, дуже смачний!
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 3
3. За цей час ми зваримо суп. Очистимо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібно, моркву натираємо на тертці. І обсмажуємо хвилин 5-7 з ложкою рослинного масла. Я обсмажую відразу в каструлі, в якій буду варити суп, це дуже зручно.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 4
4. Очистимо селера, нарізаємо його невеликими кубиками. Суп у нас буде пюре, тому краса шматочків нам не важлива
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 5
5. Очистимо й наріжемо гарбуз. Можна використовувати свіжу або заморожену, або навіть готове гарбузове пюре.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 6
6. Додамо до цибулі і моркви дрібно нарізаний часник і обсмажуємо хвилину-півтори.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 7
7. Тепер відправимо в каструлю селеру і приблизно склянку води. Солимо і перчимо. Варимо хвилин 10.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 8
8. Прийшла черга гарбуза. Варимо ще хвилин 10.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 9
9. За допомогою блендера перетворюємо суп в пюре, регульований gustotu суп, додаючи окріп. Потім ставимо суп на плиту, додамо за смаком спеції( якщо треба) і доводимо до кипіння.
гарбузово-селеровий суп з запеченим нутом - фото крок 10
10. Розливаємо суп по тарілках, посипаємо запеченим нутом і смачного вам!

Схожі рецепти