Луково-селеровий суп з грибами
(покроковий рецепт з фото)
У холодну пору року можна побалувати себе тарілкою відмінного ароматного і шовковистого супу-пюре. Ви не повірите, але цей суп готується всього з декількох інгредієнтів, а виходить дуже смачним!
Цей ароматний, ніжний і дуже смачний суп зігріє вас в холодну пору року. Основних інгредієнтів у нас всього три, але суп виходить дуже ароматним, насиченим і ситним. Замість білих грибів можна використовувати будь-які свіжі або заморожені. А якщо додати до супу вершки, смак стане ще більш шовковистим Готуємо!
- Лук-пориста - 1 штука
- Селера - 150 грам (кореневої)
- Гриби - 150 грам
- Вода - 500-600 мілілітрів (або овочевий бульйон)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Прованські трави - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Ось і все інгредієнти для приготування смачного супу (беручи до уваги спецій).
2. Розігріваємо сотейник з рослинним маслом, а поки нарізаємо білу частину цибулі-порею. Відправляємо обсмажувати.
3. Гриби у мене білі, заморожені. Їм краще дати відтанути. Коли цибуля стане м'яким, відправляємо до нього гриби і обсмажуємо до випаровування рідини.
4. Очищений корінь селери нарізаємо маленькими кубиками.
5. Додаємо до решти інгредієнтів, перемішуємо і обсмажити хвилини 2.
6. Заливаємо окропом, додамо сіль, перець і трави.
7. І варимо хвилин 20, до готовності грибів і селери.
8. По бажанню, за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.
9. Подаємо до столу з сухариками і зеленню.