Рецепт Луково-селеровий суп з грибами фото

Луково-селеровий суп з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби, Цибуля, Селера, Лук-пориста
Пісні страви
На обід
Супи, Супи-пюре

У холодну пору року можна побалувати себе тарілкою відмінного ароматного і шовковистого супу-пюре. Ви не повірите, але цей суп готується всього з декількох інгредієнтів, а виходить дуже смачним!

Цей ароматний, ніжний і дуже смачний суп зігріє вас в холодну пору року. Основних інгредієнтів у нас всього три, але суп виходить дуже ароматним, насиченим і ситним. Замість білих грибів можна використовувати будь-які свіжі або заморожені. А якщо додати до супу вершки, смак стане ще більш шовковистим Готуємо!

  • Лук-пориста - 1 штука
  • Селера - 150 грам (кореневої)
  • Гриби - 150 грам
  • Вода - 500-600 мілілітрів (або овочевий бульйон)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Прованські трави - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 1
1. Ось і все інгредієнти для приготування смачного супу (беручи до уваги спецій).
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 2
2. Розігріваємо сотейник з рослинним маслом, а поки нарізаємо білу частину цибулі-порею. Відправляємо обсмажувати.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 3
3. Гриби у мене білі, заморожені. Їм краще дати відтанути. Коли цибуля стане м'яким, відправляємо до нього гриби і обсмажуємо до випаровування рідини.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 4
4. Очищений корінь селери нарізаємо маленькими кубиками.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 5
5. Додаємо до решти інгредієнтів, перемішуємо і обсмажити хвилини 2.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 6
6. Заливаємо окропом, додамо сіль, перець і трави.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 7
7. І варимо хвилин 20, до готовності грибів і селери.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 8
8. По бажанню, за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.
луково-селеровий суп з грибами - фото крок 9
9. Подаємо до столу з сухариками і зеленню.

Схожі рецепти