Сочевичний суп з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Сочевичний суп з грибами дуже смачний і простий у приготуванні! Якщо ви любите легкі пісні супчики, то це рецепт спеціально для вас!
Приготувати сочевичний суп з грибами в домашніх умовах зовсім не складно! За цим рецептом чечевичного супу з грибами ви без зусиль приготуєте цей смачний пісний супчик.
- Сочевиця - 1 Склянка
- Печериці - 200 грам (свіжі)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Зелень петрушки - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (чорний мелений)
Налийте в каструлю 2 літра води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Картопля помийте, очистіть, поріжте кубиками і покладіть в киплячу воду.
Потім очистіть цибулю, подрібніть його і покладіть на заздалегідь розігріту сковороду, змащену олією. Коли цибуля злегка підсмажиться, додайте до нього дрібно нашатковану моркву.
Печериці гарненько промийте, наріжте на шматочки середньої величини і додайте до цибулі з морквою. Зменшіть вогонь до самого повільного і тушкуйте суміш до готовності.
Сочевицю кілька разів промийте, потім залийте холодною водою і дайте їй постояти хвилин 5-10 .
Коли картопля майже готовий, додайте до нього сочевицю. Продовжуйте варити ще 5 хвилин.
Потім додайте тушковані овочі і гриби. Посоліть і поперчіть за смаком. Варіть суп ще хвилин 5.
Подрібніть зелень. Для 2-3 хвилини до закінчення варіння супу додайте лавровий лист і зелень. Вимкніть вогонь і дайте супу настоятися під кришкою хвилин 10-20. Потім розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!