Рецепт Сочевичний суп з грибами фото

Сочевичний суп з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Гриби , Печериці , Сочевиця
Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сочевичний суп з грибами дуже смачний і простий у приготуванні! Якщо ви любите легкі пісні супчики, то це рецепт спеціально для вас!

Опис приготування:

Приготувати сочевичний суп з грибами в домашніх умовах зовсім не складно! За цим рецептом чечевичного супу з грибами ви без зусиль приготуєте цей смачний пісний супчик.

  • Сочевиця - 1 Склянка
  • Печериці - 200 грам (свіжі)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Зелень петрушки - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком (чорний мелений)
сочевичний суп з грибами - фото крок 1
Налийте в каструлю 2 літра води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Картопля помийте, очистіть, поріжте кубиками і покладіть в киплячу воду.
сочевичний суп з грибами - фото крок 2
Потім очистіть цибулю, подрібніть його і покладіть на заздалегідь розігріту сковороду, змащену олією. Коли цибуля злегка підсмажиться, додайте до нього дрібно нашатковану моркву.
сочевичний суп з грибами - фото крок 3
Печериці гарненько промийте, наріжте на шматочки середньої величини і додайте до цибулі з морквою. Зменшіть вогонь до самого повільного і тушкуйте суміш до готовності.
сочевичний суп з грибами - фото крок 4
Сочевицю кілька разів промийте, потім залийте холодною водою і дайте їй постояти хвилин 5-10 .
сочевичний суп з грибами - фото крок 5
Коли картопля майже готовий, додайте до нього сочевицю. Продовжуйте варити ще 5 хвилин.
сочевичний суп з грибами - фото крок 6
Потім додайте тушковані овочі і гриби. Посоліть і поперчіть за смаком. Варіть суп ще хвилин 5.
сочевичний суп з грибами - фото крок 7
Подрібніть зелень. Для 2-3 хвилини до закінчення варіння супу додайте лавровий лист і зелень. Вимкніть вогонь і дайте супу настоятися під кришкою хвилин 10-20. Потім розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти