Салат з куркою і запеченим нутом
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і дуже оригінальний, смачний і апетитний, - саме таким рецептом класного салату я поспішаю з вами поділитися. Якщо ви любите балувати себе і близьких чимось цікавим, запам'ятовуйте!
Навчу вас, як приготувати салат з куркою і запеченим нутом, помідорами і зеленню. Це чудове повноцінне блюдо, яке припаде до смаку навіть тим, хто не в захваті від бобових:) Подається до столу він теплим, доповненим апетитною і досить простий заправкою. Курку, до речі, можна запекти, обсмажити на сковороді або грилі, - як вам більше подобається.
- Куряче філе - 450 грам
- Консервований нут - 1 штука (баночка)
- Помідори черрі - 300 грам
- Сіль, перець, зелень - За смаком
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Червоний винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Шалот - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
1. Промийте та висушіть нут. Духовку розігрійте до 220 градусів. Викладіть нут на деко, додайте трохи солі і спецій, збризніть маслом і запікайте хвилин 25-30 до румяности.
2. Курку вимийте, обсушити. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна додати трави або улюблені спеції.
3. Обсмажте на грилі, сковороді або запечіть разом з нутом.
4. Для приготування заправки з'єднайте подрібнений шалот, оливкова олія, винний оцет, гірчицю, додайте сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.
5. Коли нут став рум'яним і хрустким, він готовий.
6. Вимийте, обсушити і наріжте навпіл помідори. Подрібніть зелень.
7. З'єднайте всі у великому салатнику або подавайте салат з куркою і запеченим нутом порційно.
Смачного!
Смачного!