Ромстекс (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Потрібно швидко і ситно нагодувати всю сім'ю? Ромстекс - відмінний варіант. Щоб у вас вийшло ніжне і соковите м'ясо в хрусткій паніровці, подивіться, як приготувати ромштекс (класичний рецепт).
Приготувати ромштекс зможе будь-яка господиня, в цьому немає великої складності, але є деякі нюанси.
Ромштекс можна приготувати з будь-якого м'яса: зі свинини, курячого м'яса, але з яловичини - це вже класика. Чим краще яловича вирізка, тим краще у вас вийде це смачне м'ясне блюдо. Тому до вибору м'яса краще підійти з толком. Ще один важливий момент: не пережарьте і не пересушити м'ясо. Приємних вам клопоту на кухні! А я поки розповім, як приготувати ромштекс (класичний рецепт).
- Яловичина - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Яловичу вирізку обмийте і зачистите від сухожиль і плівок.
Наріжте її порційними шматками товщиною приблизно 1, 5-2 см.
Відбийте м'ясо молоточком.
Для панірування збийте яйця, панірувальні сухарі просійте через сито. Підготуйте сіль і мелений перець.
Натріть відбиті шматки м'яса сумішшю солі і перцю, змочіть їх у збитому яйці, а потім обваляйте в панірувальних сухарях.
Розігрійте масло в сковороді, обсмажте в ньому м'ясо до утворення рум'яної скоринки протягом 10 хвилин.
Подавайте гарячим з гарніром. Смачного!