Бісквіт-рулет (рецепт класичний)
(покроковий рецепт з фото)
Може здатись, що зробити такий рулет дуже складно, але це не так. У ньому немає вершкового масла, а начиняю я його вершками і варенням. Розповім, як приготувати бісквіт-рулет (рецепт класичний).
Рулет можна зробити на полуденок, для частування і зустрічі з друзями, для дітей або взяти з собою в гості. Можна використовувати один шар начинки або комбінувати: вершки з джемом, заварний крем і джем. Подають до столу вже остиглий рулет, він довго зберігає свою свіжість.
- Яйця - 4 штуки
- Цукрова пудра - 130 грам
- Тепла вода - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 130 грам
- Полуничне варення - 6 Ст. Ложок
- Вершки жирні - 230 грам
1
У чаші міксера збийте курячі яйця з цукровою пудрою до утворення пишної маси.
2
Додайте ваніль і теплу воду, потім додайте третину просіяного борошна, перемішайте і всипте.
3
Викладіть на деко пергамент і змастіть його вершковим або рослинним маслом, вилийте тісто і розподіліть по всій поверхні.
4
Випікайте в розігрітій до 170-180 градусів духовці 12-15 хвилин.
5
Зніміть готовий бісквітний корж з пергаменту і помістіть його на чистий рушник, посипте його цукровою пудрою.
6
Поверніть корж в рулет і залиште на час приготування начинки або до охолодження.
7
Збийте вершки до утворення міцних піків, розгорніть вже остиглий рулет і змастіть його варенням, потім - вершками, знову загорніть рулет.
8
Прикрасьте рулет цукровою пудрою і нарізуйте його шматочками. Смачного!