Класичний шоколадний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Класичний шоколадний бісквіт - ніжна, пишна, м'яка випічка, яка буквально тане в роті. Сьогодні готуємо такий бісквіт.
Такий бісквіт можна подати до чаю, кава, компоту в своєму первозданному вигляді, тобто без крему. Теж дуже смачно. Можна його посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. І ще кілька нюансів приготування. Бока форми нічим змащувати не потрібно. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою або дерев'яною шпажкою. Розпушувач можна не класти в тісто, але в цьому випадку бісквіт буде щільніше, менш вразливий та трохи нижче. Піч його можна в духовці або в мультиварці.
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 150 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (без гірки)
Підготуйте інгредієнти для приготування шоколадного бісквіта.
Білки відокремити від жовтків і викладіть в чашу міксера.
Збийте білки до м'яких піків, після всипте поступово цукор, не перестаючи збивати. Повинна вийти щільна, стійка маса.
Додайте в білкову масу жовтки.
Акуратно перемішайте лопаткою.
Просійте в миску борошно і какао-порошок.
Перемішайте борошно з какао-порошком і поступово всипте в яєчно-цукрову суміш. Додайте розпушувач.
Тісто для шоколадного бісквіта готове.
Форму застеліть пергаментом і викладіть тісто.
Випікайте бісквіт в заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 35-40 хвилин. Готовий шоколадний бісквіт охолодіть і викладіть на блюдо. Можна нарізати і подавати до столу.