Рецепт Класичний шоколадний бісквіт фото

Класичний шоколадний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно , Какао , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Класичний шоколадний бісквіт - ніжна, пишна, м'яка випічка, яка буквально тане в роті. Сьогодні готуємо такий бісквіт.

Опис приготування:

Такий бісквіт можна подати до чаю, кава, компоту в своєму первозданному вигляді, тобто без крему. Теж дуже смачно. Можна його посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. І ще кілька нюансів приготування. Бока форми нічим змащувати не потрібно. Готовність перевіряємо сухий зубочисткою або дерев'яною шпажкою. Розпушувач можна не класти в тісто, але в цьому випадку бісквіт буде щільніше, менш вразливий та трохи нижче. Піч його можна в духовці або в мультиварці.

  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка (без гірки)
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування шоколадного бісквіта.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 2
Білки відокремити від жовтків і викладіть в чашу міксера.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 3
Збийте білки до м'яких піків, після всипте поступово цукор, не перестаючи збивати. Повинна вийти щільна, стійка маса.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 4
Додайте в білкову масу жовтки.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 5
Акуратно перемішайте лопаткою.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 6
Просійте в миску борошно і какао-порошок.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 7
Перемішайте борошно з какао-порошком і поступово всипте в яєчно-цукрову суміш. Додайте розпушувач.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 8
Тісто для шоколадного бісквіта готове.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 9
Форму застеліть пергаментом і викладіть тісто.
класичний шоколадний бісквіт - фото крок 10
Випікайте бісквіт в заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів духовці 35-40 хвилин. Готовий шоколадний бісквіт охолодіть і викладіть на блюдо. Можна нарізати і подавати до столу.

Схожі рецепти