Простий шоколадний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
У кожного досвідченого кулінара є свій перевірений роками рецепт шоколадного бісквіта. Якщо ви шукаєте хороший рецепт, можу підказати вам один з варіантів, як приготувати простий шоколадний бісквіт.
Такий бісквіт можна використовувати для тортів, якщо просочити сиропом і змастити варенням, а також його можна подавати як пиріг. У вас вийде відмінний бісквіт, якщо слідувати рецептом. Хочете насичений шоколадний колір? Тоді вибирайте какао хорошої якості.
- Борошно - 45 грам
- Какао - 35 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукровий пісок - 100 грам
- Вершкове масло - 45 грам
1. У мисці змішайте пшеничне борошно і какао-порошок.
2. Просійте отриману суміш з сухих інгредієнтів, відкладіть 2 столові ложки.
3. У каструлю вбийте курячі яйця, додайте порцію цукрового піску.
4. Збивайте все віночком і додавайте цукор, що залишився, щоб запобігти утворенню грудочок.
5. Збийте суміш за допомогою електричного міксера до утворення пухнастої маси, воно має збільшиться в об'ємі.
6. Додайте до яєчної маси половину суміші сухих інгредієнтів, перемішайте лопаткою.
7. Потім додайте другу частину борошна і какао, перемішайте до утворення однорідної кольору.
8. У миску викладіть вершкове масло, відправте його в мікрохвильову піч і розтопіть. Або розтопіть масло в сотейнику на плиті.
9. Змішайте розтоплене масло з раніше приготованими двома ложками какао-муки.
10. Додайте масло з какао в тісто, перемішайте лопаткою. Форму для випікання змастіть вершковим маслом і вилийте в неї тісто.
11. Надішліть в розігрітий до 170 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готовність перевіряйте сірником або зубочисткою, вона повинна вийти з бісквіту сухий.