Рецепт Пишний шоколадний бісквіт фото

Пишний шоколадний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Какао, Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Бісквіт

Ділюся класним рецептом, як приготувати пишний шоколадний бісквіт. Торт на його основі вийде не тільки самим шоколадним, але ще повітряним і дуже смачним!

Зізнаюся, я свого часу перепробувала безліч шоколадних бісквітів, але цей став для мене ідеальним! бісквіт пористий, ніжний, в міру вологий, має прекрасний насичений шоколадний смак і повітряну текстуру. Особливо гарний він у тортах, але можна використовувати і в якості самостійного десерту.

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 180 грам
  • Вода - 4 Ст. Ложки (окріп)
  • Какао - 35 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - 1 грам
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 2
Яйця розбийте в глибоку миску. Додайте цукор і збивайте за допомогою міксера приблизно 7-10 хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі в кілька разів.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 3
Потім додайте окріп і рослинне масло. Збийте все разом ще раз.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 4
Додайте борошно, какао, ванілін і розпушувач.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 5
Міксер не використовуємо на цьому етапі. Втручайтеся сухі інгредієнти за допомогою лопатки методом складання.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 6
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки присипте борошном і вилийте тісто. Я готую в мультиварці на режимі "випічка" 1 час, але можна спекти бісквіт і в духовці. Готуйте в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Чим менше діаметр форми, тим більше буде час випікання. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 7
Пишний шоколадний бісквіт готовий. Дайте йому трохи охолонути, а потім акуратно витягніть і вже повністю остудіть на решітці.
пишний шоколадний бісквіт - фото крок 8
Приємного чаювання!

Схожі рецепти