Пишний шоколадний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класним рецептом, як приготувати пишний шоколадний бісквіт. Торт на його основі вийде не тільки самим шоколадним, але ще повітряним і дуже смачним!
Зізнаюся, я свого часу перепробувала безліч шоколадних бісквітів, але цей став для мене ідеальним! бісквіт пористий, ніжний, в міру вологий, має прекрасний насичений шоколадний смак і повітряну текстуру. Особливо гарний він у тортах, але можна використовувати і в якості самостійного десерту.
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 180 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки (окріп)
- Какао - 35 грам
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця розбийте в глибоку миску. Додайте цукор і збивайте за допомогою міксера приблизно 7-10 хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі в кілька разів.
Потім додайте окріп і рослинне масло. Збийте все разом ще раз.
Додайте борошно, какао, ванілін і розпушувач.
Міксер не використовуємо на цьому етапі. Втручайтеся сухі інгредієнти за допомогою лопатки методом складання.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки присипте борошном і вилийте тісто. Я готую в мультиварці на режимі "випічка" 1 час, але можна спекти бісквіт і в духовці. Готуйте в духовці при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Чим менше діаметр форми, тим більше буде час випікання. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Пишний шоколадний бісквіт готовий. Дайте йому трохи охолонути, а потім акуратно витягніть і вже повністю остудіть на решітці.
Приємного чаювання!