Пишний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітне тісто користується величезною популярністю, але, на жаль, не у всіх виходить приготувати по-справжньому пишний і гарний бісквіт. Хочу поділиться чудовим рецептом відмінної бісквіта!
Приготуємо пишний бісквіт в домашніх умовах. Існує ще один альтернативний спосіб: потрібно змішати в чашці 4 яйця і склянку цукру, потім збити віночком до однорідності. Помістити масу на водяну баню і нагріти до повного розчинення цукру. Потім збиваємо міксером в пишну піну. Після чого засипати чайну ложку розпушувача і склянка борошна. Перемішати лопаткою. Хай щастить!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 5 штук
Використовуємо яйця виключно кімнатної температури. Відокремлюємо жовтки від білків. В емальовану ємність кладемо жовтки, ретельно збиваємо міксером, щоб консистенція була, як у сметани. Окремо, на маленькій швидкості збийте білки до міцної піни.
Білкова маса повинна збільшитися в 4 рази. Засипаємо до них половину цукру, швидко розтираємо його. Як тільки розчиниться, додаємо цукор, що залишився, збиваємо.
Змішуємо білки з жовтками (додаючи білки невеликими порціями). Коли інгредієнти будуть змішані, засипаємо просіяне борошно. Тут перемішуємо ложкою (зверху вниз).
Попередньо розігрійте духовку. Перелийте тісто в роз'ємну форму для запікання. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин, температура - 180 градусів. Потім остудіть.
Попередньо розігрійте духовку. Перелийте тісто в роз'ємну форму для запікання. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин, температура - 180 градусів. Потім остудіть.
Бісквіт готовий!