Пишний бісквіт на меду
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіти вміє пекти будь-яка господиня. У мене вони завжди виходять пишними, а сам процес не віднімає багато часу. Із задоволенням поділюся рецептом, як приготувати пишний бісквіт на меду.
Бісквіт - це універсальна випічка, а також основа для приготування більшості тортів, тістечок та інших десертів. З нього можна зробити торт, розрізавши бісквіт кілька коржів і перемазаний їх будь-яким кремом. Бісквіт можна нарізати шматочками і подати до столу як тістечка. Бісквіт не буває нудним, до нього можна додати какао, мідь, варення.
- Яйце - 6 штук
- Цукровий пісок - 180 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 190 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 20 грам
1. Яйця беріть кімнатної температури, відокремте жовтки від білків. Жовтки отставляете в сторону, а білки збиваєте до пишної піни з дрібкою солі.
2. Цукор поділяєте на 3 частини, в пишну білкову піну вводите 1/3 і збиваєте, в густеющая білок вводите другу частину цукру і знову збиваєте.
3. Тим же віночком перемішуєте жовтки з цукром, що залишився, а потім додайте мед і ще раз перемішайте.
4. До білкової маси введіть збиті жовтки з цукром і медом, потім перемішайте.
5. Борошно просійте прямо в яєчну масу, лопаткою (силіконової або дерев'яної) перемішайте в одному напрямку.
6. У самому кінці в тісто додайте розпушувач, знову перемішайте.
7. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, потім вилийте бісквітне тісто.
8. Готуйте в режимі «Випічка» 50 хвилин (або скільки вказано за інструкцією).