Пишний бісквіт в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас все ще не виходить спекти рівний, повітряний і м'який бісквіт, спробуйте зробити це за допомогою техніки. З нею процес перетвориться на справжнє задоволення. Показую нескладний рецепт.
Хочу запропонувати вам на замітку класний спосіб, як приготувати пишний бісквіт в мультиварці на кефірі. Крім цукру можна додати в тісто мед, він додасть не тільки насолода, але і неймовірний аромат. Такий бісквіт стане відмінною основою для домашнього тортика, також його можна спекти до чаю, перед подачею просто присипавши цукровою пудрою, наприклад. В мультиварці важливо дотримуватися той же правило, що і при випічки бісквіта в духовці: не відчиняйте кришку в процесі!
- Яйце - 5 штук
- Кефір - 2 склянки (можна молоко)
- Цукор - 1-1.5 склянки
- Борошно - 3 склянки (приблизно)
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Мед - 3-5 Ст. Ложок (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску вбийте яйця і всипте цукор. Додайте щіпку солі.
2. Збийте міксером до пишноти.
3. Додайте при бажанні мед. Для аромату можна влити ванільний екстракт.
4. Влийте кефір.
5. Додайте соду.
6. Всипте просіяне борошно невеликими порціями.
7. Перемішайте акуратно.
8. Форму мультиварки змастіть маслом і вилийте тісто. Встановіть програму "випічка" з 80 хвилин (або 60+20). Після завершення програми залиште бісквіт під кришкою ще хвилин на 10. Виймайте, коли він повністю охолоне.