Рецепт Пишний бісквіт для торта фото

Пишний бісквіт для торта
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 хв.

Бісквіт - один з видів випічки, класика кулінарії. На його основі готують масу тортів, рулетів і тістечок. Пропоную рецепт, за яким бісквіт виходить пишним і ніжним.

Опис приготування:

Готується бісквіт просто, тільки потрібно знати кілька правил, щоб випічка виправдала ваші очікування і стала хорошою основою для кулінарних виробів. Перш за все білки потрібно збивати окремо, додати поступово цукор, а тільки потім викласти в тісто жовтки. Посуд для збивання повинна бути ідеально чистою і сухою. Коли ви відділяєте білки від жовтків, жодна крапля жовтка не повинна потрапити в білок. Під час випікання, перші 15-20 хвилин не слід відкривати духовку. Коли бісквіт буде готовий, поставте форму з ним на стакани або чашки, перевернувши верх дном до повного охолодження. Так він ніколи не опаде. Бісквіт можна пекти і в мультиварці. У цьому випадку нічого перевертати догори дном не потрібно. В мультиварці бісквіт ніколи не опадає, перевірено жоден раз.

  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
пишний бісквіт для торта - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування бісквіта.
пишний бісквіт для торта - фото крок 2
Belk відділ Желтков.
пишний бісквіт для торта - фото крок 3
Збийте до м'яких піків.
пишний бісквіт для торта - фото крок 4
Поступово всипте цукор в білки, не перестаючи збивати. Повинна вийде густа, щільна маса.
пишний бісквіт для торта - фото крок 5
Додайте в білки жовтки і знову збийте або перемішайте лопаткою.
пишний бісквіт для торта - фото крок 6
Всипте розпушувач для тіста.
пишний бісквіт для торта - фото крок 7
Поступово додайте просіяне борошно.
пишний бісквіт для торта - фото крок 8
Акуратно перемішайте тісто лопаткою.
пишний бісквіт для торта - фото крок 9
На дно форми постеліть пергамент або змастіть маслом. Бока форми нічим змащувати не потрібно. Викладіть тісто у форму для випічки.
пишний бісквіт для торта - фото крок 10
Печіть бісквіт 40-45 хвилин при температурі 165-170 градусів. Готовність перевірте дерев'яною паличкою, яка при наколюванні бісквіта повинна залишатися сухою.
пишний бісквіт для торта - фото крок 11
Пишний бісквіт для торта готовий.
пишний бісквіт для торта - фото крок 12
Готовий бісквіт охолодіть, розріжте на дві-три частини і змастіть кремом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти