Шоколадний бісквіт на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Спекти до чаю простий і смачний пиріг не складе труднощів, якщо під рукою буде рецепт дивовижного шоколадного бісквіта на кефірі. Неймовірно ніжний і насичений смак нікого не залишить байдужим!
Опис приготування:
Кефір не часто використовують у приготуванні бісквіту, так як він може ускладнити тісто. Але в цьому рецепті, в тандемі з какао, він працює просто приголомшливо. Такий бісквіт можна при бажанні доповнити горіхами, ягодами, кремом, але він хороший і сам по собі.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1.5 склянки (приблизно)
- Кефір - 1 Склянка
- Мигдальні пластівці - За смаком (по бажанню)
Ось такі інгредієнти ми будемо використовувати.
Яйця з'єднайте з цукром і збийте.
Додайте розм'якшене вершкове масло і влийте кефір.
Коли маса буде однорідною і повітряної, додайте просіяне борошно і какао.
Готове тісто вилийте в форму.
За бажанням зверху присипте мигдальними пластівцями. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікайте близько 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Із шматка коржа вона повинна залишатися сухою.
Приємного чаювання!