Бісквіт класичний
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для початківців господарок: як приготувати бісквіт класичний. Постараюся розповісти просто і доступно, щоб для вас не склало труднощів готувати і радувати своїх рідних і улюблених людей.
Майже кожна господиня, коли починала готувати перший свій бісквіт, переживала, вийде він чи ні. Сподіваюся, мій рецепт буде хорошим навчальним посібником для вас, початківці господині.
Бісквіт класичний готується без розпушувача, підходить для тортів з кремами, десертів і тістечок.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Розігрійте духовку до 180 градусів. Свіжі яйця почніть збивати на повільній швидкості міксера. Як тільки жовтки змішаються з білками, збільште швидкість міксера до максимуму, додайте цукор і ванілін. Цукор додавайте не весь відразу, а поступово. Продовжуйте збивати близько 5-7 хвилин до збільшення і побіління маси.
Просійте борошно, насичуючи її киснем.
Додавайте борошно в 3 прийому, кожен раз перемішуючи тісто за допомогою спатули методом складання знизу-вгору. Так у вас вийде повітряний бісквіт.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Силіконову форму змажте маслом, акуратно вилийте в неї тісто. Накрийте форму фольгою, що допоможе бісквіту рівномірно піднятися і пропектися. Випікайте бісквіт 35-40 хвилин до сухої шпажки, орієнтуючись на свою духовку. Перші 30 хвилин не відкривайте духовку, щоб бісквіт не опал.
Готовий бісквіт вийміть з духовки, остудіть трохи в формочке, а потім акуратно вийміть з неї і залиште бісквіт на решітці. Після повного охолодження бісквіт можна розрізати на коржі і нанести крем, а зверху полити глазур'ю. Готуйте з задоволенням!