Бісквіт класичний для торта
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі рецепт легкого, повітряного і смачного бісквіта, який як не можна краще підходить для приготування домашніх святкових тортів. Такий бісквіт можна подати просто з варенням.
Найчастіше для виготовлення святкового торта потрібно класичний бісквіт. Багато господині вважають, що спекти бісквіт будинку складно і помиляються. З цього рецепта ви дізнаєтеся як приготувати бісквіт класичний для торта і переконайтеся, що нічого складного в цьому процесі немає. Готуємо?
- Яйця - 6 штук
- Борошно пшеничне - 140 грам
- Крохмаль картопляний - 50 грам
- Цукор - 170 грам
- Сіль - 1 щіпка
Відміряємо потрібну кількість борошна, крохмалю і цукру. Яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони повинні бути кімнатної температури.
Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки з дрібкою солі до піни, а потім продовжуємо збивати до щільною блискучою піни, в процесі додаючи цукор по одній столовій ложці.
Зменшуємо швидкість міксера і додаємо по одному жовтки. Кожен наступний жовток додаємо лише тоді, коли попередній повністю змішався з білками.
Змішаємо просіяне борошно з крохмалем і додамо до збитою яєчної маси. Акуратно, знизу вгору, лопаткою перемішуємо тісто до однорідності.
Дно рознімної форми застилає пергаментом і акуратно виливаємо тісто в форму.
Випікаємо в нагрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин, до сухої дерев'яної палички. Перші 20 хвилин не рекомендується відкривати духовку. Потім готовий бісквіт разом з формою потрібно "впустити" на підлогу з висоти не менш 50 см.
Ставимо назад в духовку з відчиненими дверцятами, нехай остигає. Повністю остиглий бісквіт виймаємо з форми і ставимо на решітку.