Простий бісквіт для торта
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто любить домашню випічку, напевно захочуть дізнатися, як приготувати простий бісквіт для торта. Це елементарний рецепт, і при дотриманні нескладних правил ви отримаєте пишний і смачний бісквіт.
Змішувати білкову піну і крем з жовтків краще плоскою лопаткою легкими рухами, піднімають масу з дна нагору. Не водіть лопаткою вкруговую, інакше білкова піна опадёт і бісквіт буде плоским. За бажанням в тісто можна додати трохи ванільного цукру або ж кілька крапель ванільного екстракту.
Форму з тістом дуже важливо ставити в уже розігріту духовку. В іншому випадку бісквіт просто не підніметься.
- Куряче яйце - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Цукор - 100 грам
Попередньо виставте духовку на 190 градусів. Потім обережно відокремте білки від жовтків і до жовтків додайте 60-65 грам цукру. Візьміть блендер з віночком і збийте жовтки до отримання ніжного крему.
Тепер дуже важливо правильно збити білки. Візьміть абсолютно чисту і суху миску, покладіть туди білки і починайте їх збивати спочатку на низькій, потім на середній швидкості. Коли вийде щільна піна, додайте туди 30 грам цукру і збийте піну так, щоб вона не витікала з миски і залишалася нерухомою при нахилі посуду.
Обережно з'єднайте білкову піну з жовтками і змішайте декількома акуратними рухами. На цю масу просійте борошно і доведіть тісто до однорідної консистенції, вимішуючи його лопаткою. Намагайтеся робити мінімум рухів, щоб білкова піна не опала. Тісто викладіть у форму, змастивши її олією і присипавши борошном.
Тепер поставте форму в розігріту духовку і випікайте бісквіт близько 30 хвилин. Духовку в цей час не відкривайте. Готовий бісквіт остудіть у формі, дістаньте і наріжте на коржі.