Рецепт Бісквіт з какао класичний фото

Бісквіт з какао класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Какао
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Бісквіт

Ви вирішили приготувати бісквітний торт? Вам знадобиться цей рецепт. Смачний пористий пишний бісквіт з какао для торта готується не так складно, найголовніше - це дотримання всіх рекомендацій рецепта.

Смачний і пишний бісквіт приготувати не так і клопітно. Якщо ви уважно прочитаєте цей рецепт, в якому я розповім, як приготувати бісквіт з какао класичний, ви переконаєтеся, що нічого складного в цій справі немає. Найголовніше - відміряти всі продукти відповідно до рецептури і дотримуватися правил, описані в рецепті. І тоді все у вас вийде на відмінно!

  • Яйце - 5-6 штук(5 великих або 6 маленьких)
  • Борошно пшеничне - 90 грам
  • Какао - 35 грам
  • Цукор - 170 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
бісквіт з какао класичний - фото крок 1
Включаємо духовку розігріватися до 170 градусів. Відокремлюємо жовтки від білків.
бісквіт з какао класичний - фото крок 2
Змішуємо борошно і какао. Краще просіяти все разом через сито.
бісквіт з какао класичний - фото крок 3
Збиваємо білки до появи піни, невеликими порціями додаємо цукор (звичайний і ванільний). Збиваємо до стійких піків.
бісквіт з какао класичний - фото крок 4
Додаємо жовтки і продовжуємо збивати ще хвилини 3-4.
бісквіт з какао класичний - фото крок 5
Додаємо до збитих яєць суміш борошна з какао, а потім акуратно знизу вгору перемішуємо ложкою або лопаткою.
бісквіт з какао класичний - фото крок 6
Тісто має вийти однорідного кольору і без грудочок. Нам його вистачить, щоб спекти бісквіт діаметром 24-26 см.
бісквіт з какао класичний - фото крок 7
Дно форми застилає пергаментом, а боки змастіть вершковим маслом. Викладаємо тісто, ставимо форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин і випікаємо бісквіт до сухої зубочистки.
бісквіт з какао класичний - фото крок 8
Виймаємо бісквіт з духовки, перевертаємо форму і викладаємо його на решітку. Даємо бісквіту охолонути (годину 4).
бісквіт з какао класичний - фото крок 9
Гострим ножем відокремлюємо краю бісквіта від форми, виймаємо його. Можна приступати до приготування торта.

Схожі рецепти