Бісквіт з какао класичний
(покроковий рецепт з фото)
Ви вирішили приготувати бісквітний торт? Вам знадобиться цей рецепт. Смачний пористий пишний бісквіт з какао для торта готується не так складно, найголовніше - це дотримання всіх рекомендацій рецепта.
Смачний і пишний бісквіт приготувати не так і клопітно. Якщо ви уважно прочитаєте цей рецепт, в якому я розповім, як приготувати бісквіт з какао класичний, ви переконаєтеся, що нічого складного в цій справі немає. Найголовніше - відміряти всі продукти відповідно до рецептури і дотримуватися правил, описані в рецепті. І тоді все у вас вийде на відмінно!
- Яйце - 5-6 штук(5 великих або 6 маленьких)
- Борошно пшеничне - 90 грам
- Какао - 35 грам
- Цукор - 170 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Включаємо духовку розігріватися до 170 градусів. Відокремлюємо жовтки від білків.
Змішуємо борошно і какао. Краще просіяти все разом через сито.
Збиваємо білки до появи піни, невеликими порціями додаємо цукор (звичайний і ванільний). Збиваємо до стійких піків.
Додаємо жовтки і продовжуємо збивати ще хвилини 3-4.
Додаємо до збитих яєць суміш борошна з какао, а потім акуратно знизу вгору перемішуємо ложкою або лопаткою.
Тісто має вийти однорідного кольору і без грудочок. Нам його вистачить, щоб спекти бісквіт діаметром 24-26 см.
Дно форми застилає пергаментом, а боки змастіть вершковим маслом. Викладаємо тісто, ставимо форму в розігріту духовку на 35-40 хвилин і випікаємо бісквіт до сухої зубочистки.
Виймаємо бісквіт з духовки, перевертаємо форму і викладаємо його на решітку. Даємо бісквіту охолонути (годину 4).
Гострим ножем відокремлюємо краю бісквіта від форми, виймаємо його. Можна приступати до приготування торта.