Бефстроганов (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярна страва, готується зі шматочків м'яса і грибів, які млоять в сметанному соусі. Просте і ситне доповнення до будь-якого гарніру. Розповім, як приготувати бефстрганов (класичний рецепт).
Ніжне м'ясо, ароматні грибочки і сметанний соус - ось основа цієї страви. Таке м'ясо часто подають з гарніром з картопляного пюре, з гречкою або рисом, з макаронами. Є різні варіації страви з використанням свинини, курки, індички, але перш за все варто спробувати класичне виконання.
- Яловичина - 420 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Гриби - 225 грам
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Біле сухе вино - 0, 5 склянки
- Яловичий бульйон - 1 Склянка
- Вустерширський соус - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Крем - 0, 5 склянки
1. Вимийте м'ясо, витріть його серветками, наріжте невеликими шматочками і посоліть, поперчіть з усіх боків.
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть м'ясо і обсмажуйте його до коричневого кольору, потім перекладіть в тарілку.
3. Поверніть сковороду на вогонь і викладіть вершкове масло, наріжте невеликі гриби на 4 частини і викладіть в сковороду, обсмажуйте до випаровування рідини.
4. Наріжте дрібно цибулю і викладіть його до грибів, перемішайте і обсмажуйте кілька хвилин.
5. Влийте до грибам вино, наскрібши гарненько по дну і збільште вогонь, готуйте до випаровування вина, додайте м'ясо, влийте «вустершірскій» соус, яловичий бульйон, додайте лавровий лист.
6. Відберіть трохи бульйону і остудіть його, змішайте зі сметаною і борошном.
7. Перелийте масу в сковороду, перемішайте, за смаком додайте сіль або перець і прогрійте пару хвилин.
8. Подавайте блюдо гарячим, можна з макаронами.