Рецепт Бефстроганов (класичний рецепт) фото

Бефстроганов (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Молочні продукти, Яловичина, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже популярна страва, готується зі шматочків м'яса і грибів, які млоять в сметанному соусі. Просте і ситне доповнення до будь-якого гарніру. Розповім, як приготувати бефстрганов (класичний рецепт).

Ніжне м'ясо, ароматні грибочки і сметанний соус - ось основа цієї страви. Таке м'ясо часто подають з гарніром з картопляного пюре, з гречкою або рисом, з макаронами. Є різні варіації страви з використанням свинини, курки, індички, але перш за все варто спробувати класичне виконання.

  • Яловичина - 420 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Гриби - 225 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Біле сухе вино - 0, 5 склянки
  • Яловичий бульйон - 1 Склянка
  • Вустерширський соус - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 0, 5 склянки
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо, витріть його серветками, наріжте невеликими шматочками і посоліть, поперчіть з усіх боків.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 2
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть м'ясо і обсмажуйте його до коричневого кольору, потім перекладіть в тарілку.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 3
3. Поверніть сковороду на вогонь і викладіть вершкове масло, наріжте невеликі гриби на 4 частини і викладіть в сковороду, обсмажуйте до випаровування рідини.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 4
4. Наріжте дрібно цибулю і викладіть його до грибів, перемішайте і обсмажуйте кілька хвилин.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 5
5. Влийте до грибам вино, наскрібши гарненько по дну і збільште вогонь, готуйте до випаровування вина, додайте м'ясо, влийте «вустершірскій» соус, яловичий бульйон, додайте лавровий лист.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 6
6. Відберіть трохи бульйону і остудіть його, змішайте зі сметаною і борошном.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 7
7. Перелийте масу в сковороду, перемішайте, за смаком додайте сіль або перець і прогрійте пару хвилин.
Befstroganov (класичний рецепт) - фото крок 8
8. Подавайте блюдо гарячим, можна з макаронами.

Схожі рецепти