Класичний бефстроганов з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Історія походження цього блюда цікава своєю невизначеністю і безліччю варіантів. Найбільш поширена думка - кухар графа Строганова придумав це блюдо для свого старого пана, який вже не міг пережовувати тверду їжу.
І це було справжнє досягнення - приготувати яловичину так, щоб вона вийшла м'якою, соковитою і дуже смачною. Класичний бефстроганов подають з картопляним пюре, але в наш час можна зустріти і інші варіанти. На основі класичного бефстроганова готують і інші блюда, додають різні овочі, соуси і спеції. Але сьогодні я вам розповім, як приготувати класичний бефстроганов з яловичини.
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 250 грам
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець духмяний мелений - - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Яловичину поріжте на тонкі пластини і відбийте молоточком по обидва боки.
3. Потім поріжте ці пластини на тонкі смужки (соломку).
4. Лук поріжте тонкими півкільцями або четвертькольцами, якщо цибуля великий.
Можна і кубиком дрібним порізати.
Можна і кубиком дрібним порізати.
5. На сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю і обсмажте на середньому
Вогні до золотистого кольору.
Вогні до золотистого кольору.
6. Потім викладіть м'ясо, перемішайте і обсмажуйте кілька хвилин на середньому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 10-15 хвилин.
7. Надішліть в сковороду борошно і добре перемішайте, щоб вона рівномірно
Розподілилася.
Розподілилася.
8. Додайте сметану, перемішайте, прогрійте пару хвилин.
9. Потім додайте томатну пасту, сіль, перець. Перемішайте, накрийте кришкою і
Готуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин. Якщо занадто швидко випарується вся
Рідина, можна додати трохи води або бульйону.
Готуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин. Якщо занадто швидко випарується вся
Рідина, можна додати трохи води або бульйону.
10. Гасіть м'ясо до м'якості. Соус повинен стати однорідним і досить густим, щоб не стікав з ложки.
11. Класичний бефстроганов готовий! Подавайте з картопляним пюре. Приємного
Апетиту!
Апетиту!