Рецепт Класичний бефстроганов з яловичини фото

Класичний бефстроганов з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Історія походження цього блюда цікава своєю невизначеністю і безліччю варіантів. Найбільш поширена думка - кухар графа Строганова придумав це блюдо для свого старого пана, який вже не міг пережовувати тверду їжу.

Опис приготування:

І це було справжнє досягнення - приготувати яловичину так, щоб вона вийшла м'якою, соковитою і дуже смачною. Класичний бефстроганов подають з картопляним пюре, але в наш час можна зустріти і інші варіанти. На основі класичного бефстроганова готують і інші блюда, додають різні овочі, соуси і спеції. Але сьогодні я вам розповім, як приготувати класичний бефстроганов з яловичини.

  • Яловичина - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Крем - 250 грам
  • Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець духмяний мелений - - За смаком
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 2
2. Яловичину поріжте на тонкі пластини і відбийте молоточком по обидва боки.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 3
3. Потім поріжте ці пластини на тонкі смужки (соломку).
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 4
4. Лук поріжте тонкими півкільцями або четвертькольцами, якщо цибуля великий.
Можна і кубиком дрібним порізати.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 5
5. На сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю і обсмажте на середньому
Вогні до золотистого кольору.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 6
6. Потім викладіть м'ясо, перемішайте і обсмажуйте кілька хвилин на середньому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 10-15 хвилин.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 7
7. Надішліть в сковороду борошно і добре перемішайте, щоб вона рівномірно
Розподілилася.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 8
8. Додайте сметану, перемішайте, прогрійте пару хвилин.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 9
9. Потім додайте томатну пасту, сіль, перець. Перемішайте, накрийте кришкою і
Готуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин. Якщо занадто швидко випарується вся
Рідина, можна додати трохи води або бульйону.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 10
10. Гасіть м'ясо до м'якості. Соус повинен стати однорідним і досить густим, щоб не стікав з ложки.
класичний бефстроганов з яловичини - фото крок 11
11. Класичний бефстроганов готовий! Подавайте з картопляним пюре. Приємного
Апетиту!

Схожі рецепти