Рецепт Печеня (класичний рецепт) фото

Печеня (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Печеня

Пропоную подати сьогодні ситне і гаряче м'ясне блюдо, яке дуже просто готується і завжди користується успіхом (особливо в холодну пору року). Печеня традиційно подається в горщику.

Печеня можна приготувати з будь-якого м'яса: з яловичини, свинини, птиці. Нагадаю, як приготувати це просте ситне блюдо - спекотне (класичний рецепт). М'ясо попередньо обсмажується і закладається з овочами в горщик, запікається в духовці і подається в горщиках з великою кількістю бульйону. Цей рецепт можна використовувати як основний варіант, додаючи до смаку свої спеції і овочі.

  • Свинина - 600 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Крем - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Бульйон м'ясний - 500-600 мілілітрів
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
печеня (класичний рецепт) - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти: м'ясо промийте під холодною водою, наріжте на шматочки розміром по 2 см.; овочі помийте і очистіть.
печеня (класичний рецепт) - фото крок 2
Розігрійте рослинне масло на сковороді, викладіть туди шматочки м'яса, обсмажте його до рум'яної скоринки.
печеня (класичний рецепт) - фото крок 3
М'ясо відправте в горщик.
печеня (класичний рецепт) - фото крок 4
Цибулю і моркву поріжте тонкими кільцями і обсмажте в тій же сковороді.
печеня (класичний рецепт) - фото крок 5
Картопля наріжте кубиками і відправте до м'яса в горщик.
печеня (класичний рецепт) - фото крок 6
Зверху - обсмажені цибулю і моркву. Додайте сметану, бульйон, спеції, сіль за смаком. Накрийте кришкою і запікайте в духовці при температурі 180 ° С близько 1 годину.
печеня (класичний рецепт) - фото крок 7
Подавати гарячим зі свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти