Печеня (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную подати сьогодні ситне і гаряче м'ясне блюдо, яке дуже просто готується і завжди користується успіхом (особливо в холодну пору року). Печеня традиційно подається в горщику.
Печеня можна приготувати з будь-якого м'яса: з яловичини, свинини, птиці. Нагадаю, як приготувати це просте ситне блюдо - спекотне (класичний рецепт). М'ясо попередньо обсмажується і закладається з овочами в горщик, запікається в духовці і подається в горщиках з великою кількістю бульйону. Цей рецепт можна використовувати як основний варіант, додаючи до смаку свої спеції і овочі.
- Свинина - 600 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Крем - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Лист лавровий - 1 штука
- Бульйон м'ясний - 500-600 мілілітрів
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (для смаження)
Підготуйте необхідні інгредієнти: м'ясо промийте під холодною водою, наріжте на шматочки розміром по 2 см.; овочі помийте і очистіть.
Розігрійте рослинне масло на сковороді, викладіть туди шматочки м'яса, обсмажте його до рум'яної скоринки.
М'ясо відправте в горщик.
Цибулю і моркву поріжте тонкими кільцями і обсмажте в тій же сковороді.
Картопля наріжте кубиками і відправте до м'яса в горщик.
Зверху - обсмажені цибулю і моркву. Додайте сметану, бульйон, спеції, сіль за смаком. Накрийте кришкою і запікайте в духовці при температурі 180 ° С близько 1 годину.
Подавати гарячим зі свіжою зеленню. Смачного!