Осетрові риби
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом балика з осетра. Готується всього за кілька днів. Готова закуска виходить вище всяких похвал: з яскравим смаком і ароматом. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
Балик з осетра в домашніх умовах готується досить просто. Взагалі, цим мені й подобаються подібні закуски: вони готуються швидко і виходять смачними. Плюс, немає довгих маніпуляцій, як це буває з м'ясними закусками. Тут замість вас все зроблять сіль і повітря. Спробуйте!
- Осетер - 8 кілограм
- Сіль - 1 Склянка
1. Рибу розрізаємо вздовж, видаляємо нутрощі і великі кістки. Промиваємо ретельно. Потім разрежем на шматки по 5-7 сантиметрів шириною.
2. Обваляємо кожен шматок в крупної солі (вибирайте не йодовану), посипаємо нею зверху, і залишимо рибу під гнітом в холодильнику на 5 днів.
3. Далі рибу ретельно промиємо в холодній чистій воді і вивісимо сушитися на три-чотири дні. Пересушивать не надо: посуха, поки не піде волога.
4. Нарізаємо нашу рибку красивими шматочками і подаємо до столу! А залишки можна покласти в пакет і зберігати в морозильній камері до двох місяців. Хай щастить!