Рецепт Кількість риби фото

Кількість риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сом
Дієтичне харчування
Фуршет
Риба
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Подивіться в моєму рецепті, як приготувати балик з сома. Такий балик є просто знахідкою для любителів пива, а також відмінно підійде для фуршету з бутербродами. Обов'язково спробуйте.

Опис приготування:

Балик з сома виходить набагато ніжніше, ніж в'ялені шматочки. Його можна приготувати більш-менш «мокрим», довше посушити в провітрюваному приміщенні. При дотриманні технології приготування готовий балик може довго зберігатися в холодильнику. Якщо приготувати його самостійно, то можна бути впевненим в якості готового продукту.

1. Перш за все почистимо рибу. Цілу тушку розрізаємо на 2 частини, відрізаємо голову, плавники і хвіст, вичищаємо нутрощі і пінцетом ретельно видаляємо всі кістки. В результаті отримуємо тільки 2 філе.

2. Ретельно промиваємо філе, після чого замочуємо у воді на 15 хвилин, щоб пішли всі кров'яні згустки. Філе розрізаємо на невеликі шматочки (5-6 сантиметрів).

3. У підходить за розміром ємність насипаємо на дно сіль. Щільно викладаємо шматочки зрізом вниз і засипаємо сіллю, потім викладаємо другий шар і знову засипаємо сіллю.

4. Зверху викладаємо невеликий прес і відправляємо в холодне місце на 2 дня.

5. Дістаємо засолену рибу, гарненько промиваємо і підвішуємо шматочки в добре провітрюваному приміщенні, щоб позбутися від зайвої вологи (2-3 дня). Наша риба готова, смачного!


  • Сом - 1 штука(700-1000 грам)
  • Сіль - За смаком
Балик з сома виходить набагато ніжніше, ніж в'ялені шматочки. Його можна приготувати більш-менш «мокрим», довше посушити в провітрюваному приміщенні. При дотриманні технології приготування готовий балик може довго зберігатися в холодильнику. Якщо приготувати його самостійно, то можна бути впевненим в якості готового продукту.

1. Перш за все почистимо рибу. Цілу тушку розрізаємо на 2 частини, відрізаємо голову, плавники і хвіст, вичищаємо нутрощі і пінцетом ретельно видаляємо всі кістки. В результаті отримуємо тільки 2 філе.

2. Ретельно промиваємо філе, після чого замочуємо у воді на 15 хвилин, щоб пішли всі кров'яні згустки. Філе розрізаємо на невеликі шматочки (5-6 сантиметрів).

3. У підходить за розміром ємність насипаємо на дно сіль. Щільно викладаємо шматочки зрізом вниз і засипаємо сіллю, потім викладаємо другий шар і знову засипаємо сіллю.

4. Зверху викладаємо невеликий прес і відправляємо в холодне місце на 2 дня.

5. Дістаємо засолену рибу, гарненько промиваємо і підвішуємо шматочки в добре провітрюваному приміщенні, щоб позбутися від зайвої вологи (2-3 дня). Наша риба готова, смачного!

Схожі рецепти