Рецепт Кількість gulyu фото

Кількість gulyu
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Киргизька кухня
Ягоди, Смородина, Мед, Чорна смородина
Пісні страви
На полуденок
Напої

Уявляю сьогодні вашій увазі, як приготувати тоо Гулю - освіжаючий напій з ягід чорної смородини. Це киргизький напій, родич російського морсу. Готується просто, але не дуже швидко.

Пропоную приготувати освіжаючий напій за рецептом киргизької кухні. Готується дуже легко, але не можу сказати, що швидко: ягоди повинні настоятися деякий час. Приготувати такий напій ви зможете за допомогою цього рецепта, в якому детально розказано, як приготувати тоо Гулю.


  • Чорна смородина - 200 грам (консервована)
  • Вода - 2 L (холодна кип'ячена)
  • Мед - 5-6 Ст. Ложок
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка (без гірки)
1
На першому етапі нам знадобиться охолоджена кип'ячена вода і консервована без цукру чорна смородина.
2
Викладаємо ягоди в воду, злегка пам'ятаємо їх і залишимо настоюватися на 5-6 годин.
3
Після цієї кількості часу проціджуємо настій і додаємо мед з лимонною кислотою. Ретельно перемішуємо.
4
Наливаємо в стакан, додаємо лід - і освіжає!