М'ясо з базиліком в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо з базиліком в духовці робиться за типом буженини. Воно довго маринується. Базилік додає м'ясу тонкий смак і аромат. Справжні кухаря його обов'язково використовують при приготуванні страв з м'яса.
М'ясо з базиліком можна запекти в духовці під фольгою, а можна залити томатним соусом і запікати під кришкою. Щоб приготувати соус, в каструльці закип'ятіть склянку білого вина, півлітра подрібнених в блендері помідор і півлітра томатною пастою. Додайте 2 зубчики подрібненого часнику, 3 ст.Л масла, орегано і 1/4 склянки свіжого нарізаного базиліка. Все потрібно закип'ятити, трохи проварити і залити цим соусом м'ясо. Тут відкрите поле для творчості, в будь-якому варіанті буде смачно. Успіхів і приємного апетиту!
- Свинина - 700 грам
- Часник - 2 зубчики
- Пармезан тертий - 1/4 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Базилік нарізаний - 2 Ст. Ложки
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Хлібні крихти - 1/2 склянки
- Сир тертий - 1/2 склянки
Змішайте в мисці сухарі, сир, базилік, тертий часник, пармезан, орегано. Влийте масло, перемішайте.
На плоский шматок м'яса викладіть сирну суміш.
М'ясо скачайте в рулет, перев'яжіть мотузкою і покладіть у форму.
М'ясо обсмажте з усіх боків до золотистого кольору.
М'ясо залийте соусом з томатної пасти з вином базиліком.
М'ясо запікайте під кришкою півгодини, потім кришку відкрийте і запікайте ще півгодини. Потім кришку закрийте і потім ще півгодини. Смачного!