Баранина з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Баранина само по собі дуже смачне м'ясо. Якщо його правильно приготувати, то виходить чудове блюдо. Поєднання спецій почеркнет смак м'яса і додасть чудовий аромат.
Баранина з базиліком готується дуже просто - спочатку змішайте всі інгредієнти для маринаду і нагрійте, не доводячи до кипіння. Помістіть порізану і посоленную баранину в маринад на 3 годину. Потім загорніть її разом з цибулею і маринадом в фольгу і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 40 хвилин. Потім розгорніть фольгу і залиште в духовці ще на 20-25 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося. Як гарнір відварити картоплю цілком. Смачного!
- Баранина - 600 грам
- Часник - 2 зубчики
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 2 штуки
- Гілочка розмарину - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Пучок базиліка - 1 штука
Змішайте інгредієнти для маринаду - пропущений через прес часник, мелений імбир, перець і мед.
Додайте бальзамічний оцет, вино, оливкова олія.
Базилік порвіть руками і додайте в маринад.
І нарешті розмарин, чебрець і добре перемішайте. Потім поставте на вогонь і нагрійте не доводячи до кипіння.
М'ясо порізати шматками, приправити сіллю і підмести 3 години в маринад.
Застеліть деко фольгою, викладіть на нього порізану кільцями цибулю, м'ясо з маринадом і загорніть фольгу. Запікайте протягом 40 хвилин при 190 градусах, потім розгорніть фольгу і залиште в духовці ще на 20-25 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося. Як гарнір відварити картоплю цілком.