Суп зі шпинату свіжого
(покроковий рецепт з фото)
Листя шпинату неймовірно корисні, про це можна говорити дуже довго. Тому я пропоную рецепт, як приготувати суп зі шпинату свіжого: легкий, швидкий, дієтичний і по-справжньому смачний супчик.
Якщо хочете отримати менш калорійний суп, то використовуйте знежирене молоко і овочевий бульйон замість курячого. Зазначених продуктів вистачить на 4 порції, так як краще їсти супчик свіжим. Розігрітий він уже не такий смачний.
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Картопля - 2 штуки
- Курячий бульйон - 2 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Листя шпинату - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
Картопля очистіть, наріжте невеликими кубиками. Лук подрібніть ножем, а часник вичавити через чеснокодавку. Селера наріжте на невеликі частини.
2
Розігрійте в сотейнику оливкову олію і обсмажте в ньому видавлений часник протягом 1-2 хвилин. Потім додайте цибулю, селеру і картоплю, смажте близько 5 хвилин, постійно помішуючи.
3
Додайте курячий бульйон і молоко. Доведіть до кипіння і варіть ще 10 хвилин.
4
Потім додайте половину шпинату, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще 10 хвилин.
5
Отриманий суп подрібніть занурювальним блендером до однорідної консистенції. Додайте другу частину свіжого листя шпинату і теж подрібніть.
6
Подавайте в теплому вигляді, прикрасивши суп розводами з вершків і зеленню.