Рецепт Песто зі свіжого базиліка фото

Песто зі свіжого базиліка
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Зелень , Горіхи , Базилік
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.

Песто - італійський винахід, що складається з часнику, свіжого базиліку, горіхів і масла. Песто широко використовують в кулінарії: можна додати в пасту, намазати на бутерброд, присмачити котлету або стейк.

Опис приготування:

Песто зі свіжого базиліка можна зберігати в холодильнику тиждень в закритій банці або контейнері або навіть морозильнику. Існує багато різновидів песто: з мигдалем, з арахісом, волоськими горіхами і навіть сушеними помідорами. Соус песто - справжнє джерело здоров'я. Базилік містить провітамін А, вітаміни В2, З, РР, каротин і фітонциди. Базилік стимулює імунну систему, допомагає впоратися з різними інфекціями, володіє жарознижувальними і потогінну властивостями. Кедрові горіхи і оливкове масло теж справжні ліки. Так що песто в розумних кількостях принесе користь. Успіхів і приємного апетиту!

  • Листя базиліка - 2 склянки
  • Тертий пармезан - 1/2 склянки
  • Олія - 1/2 склянки
  • Горіхи кедрові - 1/3 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль, перець - За смаком
песто зі свіжого базиліка - фото крок 1
Листя помити.
песто зі свіжого базиліка - фото крок 2
Всі інгредієнти скласти в блендер і подрібнити до однорідної маси.
песто зі свіжого базиліка - фото крок 3
Соус песто готовий!

Схожі рецепти