Песто зі свіжого базиліка
(покроковий рецепт з фото)
Песто - італійський винахід, що складається з часнику, свіжого базиліку, горіхів і масла. Песто широко використовують в кулінарії: можна додати в пасту, намазати на бутерброд, присмачити котлету або стейк.
Песто зі свіжого базиліка можна зберігати в холодильнику тиждень в закритій банці або контейнері або навіть морозильнику. Існує багато різновидів песто: з мигдалем, з арахісом, волоськими горіхами і навіть сушеними помідорами. Соус песто - справжнє джерело здоров'я. Базилік містить провітамін А, вітаміни В2, З, РР, каротин і фітонциди. Базилік стимулює імунну систему, допомагає впоратися з різними інфекціями, володіє жарознижувальними і потогінну властивостями. Кедрові горіхи і оливкове масло теж справжні ліки. Так що песто в розумних кількостях принесе користь. Успіхів і приємного апетиту!
- Листя базиліка - 2 склянки
- Тертий пармезан - 1/2 склянки
- Олія - 1/2 склянки
- Горіхи кедрові - 1/3 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
Листя помити.
Всі інгредієнти скласти в блендер і подрібнити до однорідної маси.
Соус песто готовий!