Рецепт Песто з базиліка фото

Песто з базиліка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Зелень , Базилік , Рослинна олія , Оливкова олія
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Соуси , Песто
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 30 хв.

Для приготування песто з базиліка використовуються свіжа зелень і кедрові горіхи, що робить його не тільки смачним, але і дуже корисним! Песто відмінно підходить для заправки салатів і бутербродів.

Опис приготування:

Завжди хочеться зберегти зелень на довго. Її заморожують посічену або пучками. Спробуйте заморозити базилік у вигляді песто. Його можна додавати до всіх соусів, в салати та гарячі страви. А кедровий горіх надає смаку незвичайний відтінок і насичує песто ще більшою кількістю вітамінів. Отже, розповідаю, як приготувати песто з базиліка! сподіваюся, рецепт вам сподобається і стане в нагоді

  • Часник - 3 зубчики
  • Лимон - 1 штука (використовуємо як цедру, так і сік.)
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Базилік - 350 грам
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Твердий сир - 100 грам
песто з базиліка - фото крок 1
Листя базиліка промийте і добре просушіть.
песто з базиліка - фото крок 2
Наріжте часник.
песто з базиліка - фото крок 3
Приготуйте цедру.
песто з базиліка - фото крок 4
Викладіть в блендер базилік, часник, лимонну цедру і сир. Полийте лимонним соком.
песто з базиліка - фото крок 5
Додайте сіль і перець.
песто з базиліка - фото крок 6
Залийте оливковою олією.
песто з базиліка - фото крок 7
Після того, як ви все перемішали і отримали однорідну масу, песто потрібно розкласти по формах для заморозки.
песто з базиліка - фото крок 8
Заморожувати песто потрібно не менше 3 годин. Ви можете зберігати шматочки песто в морозильній камері до 3 місяців. Для цього, після заморозки, перекладіть їх в пакет або баночку, щоб зберегти запах і смак.
песто з базиліка - фото крок 9
Подавати песто з базиліка можна свіжим або розмороженим. Смачного!

Схожі рецепти