Песто з базиліка
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування песто з базиліка використовуються свіжа зелень і кедрові горіхи, що робить його не тільки смачним, але і дуже корисним! Песто відмінно підходить для заправки салатів і бутербродів.
Завжди хочеться зберегти зелень на довго. Її заморожують посічену або пучками. Спробуйте заморозити базилік у вигляді песто. Його можна додавати до всіх соусів, в салати та гарячі страви. А кедровий горіх надає смаку незвичайний відтінок і насичує песто ще більшою кількістю вітамінів. Отже, розповідаю, як приготувати песто з базиліка! сподіваюся, рецепт вам сподобається і стане в нагоді
- Часник - 3 зубчики
- Лимон - 1 штука (використовуємо як цедру, так і сік.)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Базилік - 350 грам
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Твердий сир - 100 грам
Листя базиліка промийте і добре просушіть.
Наріжте часник.
Приготуйте цедру.
Викладіть в блендер базилік, часник, лимонну цедру і сир. Полийте лимонним соком.
Додайте сіль і перець.
Залийте оливковою олією.
Після того, як ви все перемішали і отримали однорідну масу, песто потрібно розкласти по формах для заморозки.
Заморожувати песто потрібно не менше 3 годин. Ви можете зберігати шматочки песто в морозильній камері до 3 місяців. Для цього, після заморозки, перекладіть їх в пакет або баночку, щоб зберегти запах і смак.
Подавати песто з базиліка можна свіжим або розмороженим. Смачного!