Соус «песто» з базиліка
(покроковий рецепт з фото)
Цей соус можна зробити для салату, для випічки або для закусок. Найчастіше його використовують для пасти або для начинки піци. Оцініть рецепт смачного соусу, як приготувати соус «Песто» з базиліка.
Соус хороший тим, що його не потрібно варити, досить лише змішати всі інгредієнти до однорідної пасти. Можете зберігати його в холодильнику з щільною кришкою. Можна регулювати його гостроту, якщо додати більше часнику або перцю. Соус універсальний, відмінно підійде для багатьох страв.
- Базилік - 3-4 Пучков
- Кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 1/3 склянки
1. Вимийте базилік, відокремте листя від стебел.
2. Очистіть від лушпиння часник. Можете використовувати більше, якщо зубчики занадто маленькі.
3. У чашу блендера викладіть листя базиліка, горішки, часник і збийте все.
4. Влийте оливкове масло і збийте ще раз. Повинна вийти однорідна консистенція.
5. Готовий соус використовуйте відразу або перекладіть в контейнер з кришкою і зберігайте.