Рецепт Соус Теріякі фото

Соус Теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Овочі , Бобові , Соя
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби , Терияки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 хв.

Соус Теріякі (теріякі) - блюдо японської кухні на основі соєвого соусу. Його можна купити в магазині, а можна приготувати вдома, тим більше рецепт приготування соусу теріякі зовсім не складний.

Опис приготування:

Теріякі (в деяких джерелах пишуть Теріякі) - популярний японський соєвий соус з насиченим ароматом, який використовують як приправу до страв з м'яса, риби та птиці.

Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу теріякі був відкритий і розвивався в Японії. Назва цього соусу утворено від двох слів «Тері» і «яки», в перекладі з японського означає «блиск цукру» та «смажене». Теріякі є рідиною темного кольору і має кислувато-солоним смаком.

Застосування:

Соус теріякі найчастіше згадується в рецептах страв японської кухні. Його подають до страв з риби і м'яса. Гарним смаком володіють запечені курячі грудки, приправлені соусом теріякі. Цей соус також використовують для приготування різних маринадів. Соус теріякі добре поєднується і з овочевими стравами.

Рецепт приготування:

Для того, щоб приготувати соус теріякі в домашніх умовах потрібно змішати соєвий соус з Мирин, саке і медом. У соус також можна додати подрібнений часник або імбир.

Поради шеф-кухаря:

При приготуванні птиці або м'яса на грилі або в сковороді, за кілька хвилин до готовності їх поливають соусом теріякі. Блюдо виходить апетитним, соковитим, как-будто в глазурі. У цьому соусі також можна замаринувати заздалегідь м'ясо, рибу або овочі, а потім обсмажити або запекти.


  • Міріна (рисове вино) - 1/2 склянки
  • Саке - 1/2 склянки
  • Мідь - 2 Ст. Ложки
  • Соєвого соусу - 1/2 склянки
Теріякі (в деяких джерелах пишуть Теріякі) - популярний японський соєвий соус з насиченим ароматом, який використовують як приправу до страв з м'яса, риби та птиці.

Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу теріякі був відкритий і розвивався в Японії. Назва цього соусу утворено від двох слів «Тері» і «яки», в перекладі з японського означає «блиск цукру» та «смажене». Теріякі є рідиною темного кольору і має кислувато-солоним смаком.

Застосування:

Соус теріякі найчастіше згадується в рецептах страв японської кухні. Його подають до страв з риби і м'яса. Гарним смаком володіють запечені курячі грудки, приправлені соусом теріякі. Цей соус також використовують для приготування різних маринадів. Соус теріякі добре поєднується і з овочевими стравами.

Рецепт приготування:

Для того, щоб приготувати соус теріякі в домашніх умовах потрібно змішати соєвий соус з Мирин, саке і медом. У соус також можна додати подрібнений часник або імбир.

Поради шеф-кухаря:

При приготуванні птиці або м'яса на грилі або в сковороді, за кілька хвилин до готовності їх поливають соусом теріякі. Блюдо виходить апетитним, соковитим, как-будто в глазурі. У цьому соусі також можна замаринувати заздалегідь м'ясо, рибу або овочі, а потім обсмажити або запекти.

Схожі рецепти