Соус Теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Соус Теріякі (теріякі) - блюдо японської кухні на основі соєвого соусу. Його можна купити в магазині, а можна приготувати вдома, тим більше рецепт приготування соусу теріякі зовсім не складний.
Теріякі (в деяких джерелах пишуть Теріякі) - популярний японський соєвий соус з насиченим ароматом, який використовують як приправу до страв з м'яса, риби та птиці.
Властивості і походження:
Рецепт приготування соусу теріякі був відкритий і розвивався в Японії. Назва цього соусу утворено від двох слів «Тері» і «яки», в перекладі з японського означає «блиск цукру» та «смажене». Теріякі є рідиною темного кольору і має кислувато-солоним смаком.
Застосування:
Соус теріякі найчастіше згадується в рецептах страв японської кухні. Його подають до страв з риби і м'яса. Гарним смаком володіють запечені курячі грудки, приправлені соусом теріякі. Цей соус також використовують для приготування різних маринадів. Соус теріякі добре поєднується і з овочевими стравами.
Рецепт приготування:
Для того, щоб приготувати соус теріякі в домашніх умовах потрібно змішати соєвий соус з Мирин, саке і медом. У соус також можна додати подрібнений часник або імбир.
Поради шеф-кухаря:
При приготуванні птиці або м'яса на грилі або в сковороді, за кілька хвилин до готовності їх поливають соусом теріякі. Блюдо виходить апетитним, соковитим, как-будто в глазурі. У цьому соусі також можна замаринувати заздалегідь м'ясо, рибу або овочі, а потім обсмажити або запекти.
- Міріна (рисове вино) - 1/2 склянки
- Саке - 1/2 склянки
- Мідь - 2 Ст. Ложки
- Соєвого соусу - 1/2 склянки
Властивості і походження:
Рецепт приготування соусу теріякі був відкритий і розвивався в Японії. Назва цього соусу утворено від двох слів «Тері» і «яки», в перекладі з японського означає «блиск цукру» та «смажене». Теріякі є рідиною темного кольору і має кислувато-солоним смаком.
Застосування:
Соус теріякі найчастіше згадується в рецептах страв японської кухні. Його подають до страв з риби і м'яса. Гарним смаком володіють запечені курячі грудки, приправлені соусом теріякі. Цей соус також використовують для приготування різних маринадів. Соус теріякі добре поєднується і з овочевими стравами.
Рецепт приготування:
Для того, щоб приготувати соус теріякі в домашніх умовах потрібно змішати соєвий соус з Мирин, саке і медом. У соус також можна додати подрібнений часник або імбир.
Поради шеф-кухаря:
При приготуванні птиці або м'яса на грилі або в сковороді, за кілька хвилин до готовності їх поливають соусом теріякі. Блюдо виходить апетитним, соковитим, как-будто в глазурі. У цьому соусі також можна замаринувати заздалегідь м'ясо, рибу або овочі, а потім обсмажити або запекти.