Курка під соусом теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогоднішній рецепт я присвячую легендарному страви з курки. Розповім, як приготувати курку під соусом теріякі. В першу чергу буду говорити про те, як зробити соус і маринад для птиці.
Сьогодні я з задоволенням поділюся досить простим рецептом, як приготувати маринад для курки і соус теріякі. Погодьтеся, що завжди приємно поповнити свій кулінарний арсенал азіатським блюдом. Подавайте курку разом з рисом. Смачного!
- Куряча грудка - 4 штуки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки (для маринаду)
- Вода - 1 Ст. Ложка (для маринаду)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (для маринаду)
- Мірі - 1 Ст. Ложка (китайське солодке вино; для маринаду)
- Мірі - 4 Ст. Ложки (для соусу)
- Імбир мелений - 1/2 Ст. Ложки (для соусу)
- Часник - 1/4 чайних ложки (для соусу)
- Кукурудзяний крохмаль - 4 чайних ложки (для соусу)
- Вода - 2 Ст. Ложки (для соусу)
1
Змішайте інгредієнти для маринаду.
2
Замаринуйте курку, поставте в холодильник на 30 хвилин.
3
Змішайте кукурудзяний крохмаль з 2 ст.Л. Води
4
У маленькій сковороді змішайте ігредіенти для соусу теріякі. Дайте суміші закипіти і додайте крохмальну суміш.
5
Перемішуйте до загустіння.
6
Змішайте соус з куркою і поставте в духовку (180 З) до готовності.
7
Наріжте курку на шматки потрібного розміру, полийте соусом і посипте кунжутом.