Рецепт Овочі під соусом теріякі фото

Овочі під соусом теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Соуси , Страви на шпажках , Терияки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найкраще такі овочі під соусом теріякі в домашніх умовах подавати"вприкуску" до м'яса (на мій погляд). Але звісно, це цілком може бути самостійне блюдо або навіть додаток до гарніру.

Опис приготування:

Простий рецепт овочів під соусом теріякі - для вас! Солодкуватий і пряний, соус теріякі я колись спробувала в одному азіатському ресторані - і закохалася. Тому навчилася готувати щось схоже, і тепер із задоволенням додаю його і до м'яса, і до овочів, і до курки. Відразу ж східний відтінок у страви з'являється! Так що я і вам рекомендую спробувати!

  • Цукіні - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Помідори - 2-3 штук
  • Перецьь болгарський - 4-5 штук (найкраще - різних квітів)
  • Картопля - 2-3 штук
  • Соєвий соус - 50 грам
  • Вода - 1 Склянка
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Імбир - 0.5 чайних ложки
  • Часниковий порошок - 0.5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
овочі під соусом теріякі - фото крок 1
1. Всі овочі миємо й чистимо. Цукіні нарізаємо тоненькими скибочками, а всі інші овочі - довільно, адже ми їх будемо насаджувати на шпажки. За смаком посипаємо їх сіллю і перцем.
овочі під соусом теріякі - фото крок 2
2. Далі нанизуємо їх на шпажки і відправляємо запікатися в духовці при 200 градусах. У мене є функція гриля, тому я запікаю так.
овочі під соусом теріякі - фото крок 3
3. Овочі в процесі треба іноді перевертати, щоб запеклася рівномірно. Тим часом в каструлі змішаємо воду, соєвий соус, гірчицю, мідь, цукор, імбир і часник. Стежимо, щоб крупинок цукру не залишилося, а соус почав злегка загустевать. Як закипить - знімаємо з вогню.
овочі під соусом теріякі - фото крок 4
4. Коли овочі запекутся з усіх боків, викладаємо їх на блюдо і поливаємо соусом! Готово!

Схожі рецепти