Овочі під соусом теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Найкраще такі овочі під соусом теріякі в домашніх умовах подавати "вприкуску" до м'яса (на мій погляд). Але звісно, це цілком може бути самостійне блюдо або навіть додаток до гарніру.
Простий рецепт овочів під соусом теріякі - для вас! Солодкуватий і пряний, соус теріякі я колись спробувала в одному азіатському ресторані - і закохалася. Тому навчилася готувати щось схоже, і тепер із задоволенням додаю його і до м'яса, і до овочів, і до курки. Відразу ж східний відтінок у страви з'являється! Так що я і вам рекомендую спробувати!
- Цукіні - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Перецьь болгарський - 4-5 штук (найкраще - різних квітів)
- Картопля - 2-3 штук
- Соєвий соус - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Імбир - 0.5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 0.5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Всі овочі миємо й чистимо. Цукіні нарізаємо тоненькими скибочками, а всі інші овочі - довільно, адже ми їх будемо насаджувати на шпажки. За смаком посипаємо їх сіллю і перцем.
2. Далі нанизуємо їх на шпажки і відправляємо запікатися в духовці при 200 градусах. У мене є функція гриля, тому я запікаю так.
3. Овочі в процесі треба іноді перевертати, щоб запеклася рівномірно. Тим часом в каструлі змішаємо воду, соєвий соус, гірчицю, мідь, цукор, імбир і часник. Стежимо, щоб крупинок цукру не залишилося, а соус почав злегка загустевать. Як закипить - знімаємо з вогню.
4. Коли овочі запекутся з усіх боків, викладаємо їх на блюдо і поливаємо соусом! Готово!