Овочі під кисло-солодким соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кисло-солодкий соус можна приготувати різними способами. Самий безпрограшний варіант - це використовувати для основи сік різних ягід. Спробуйте приготувати соус на основі чорної смородини.
З цього рецепта ви можете дізнатися, як приготувати овочі під кисло-солодким соусом. Це відмінна закуска, яка підходить тим, хто стежить за своєю фігурою або ж дотримується вегетаріанства. Подавати такі овочі найкраще до м'ясних і рибних страв.
- Смородина чорна - 200 грам
- Вино червоне напівсолодке - 150 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки
- Овочі для гриля - 500 грам
Чорну смородину промийте і видаліть у неї "хвостики" . Складіть її в чисту каструльку. Залийте червоним вином і поставте на повільний вогонь. Варіть до тих пір, поки кількості вина не стане в два рази менше.
Дайте ягодам охолонути. Тепер ви можете просто збити їх блендером, але краще перетерти через ситечко, тоді ви позбудетеся від шкурок і кісточок.
У піалку з перетертими ягодами у вині додайте цукор і суміш перців. Все добре перемішайте і відправте соус в холодильник настоюватися.
Поки соус настоюється в холодильнику, приготуйте овочі. Для цього будь-які сподобалися овочі, наприклад, кабачки і помідори, вимийте, очистіть і наріжте. Викладіть на змащену рослинним маслом грати для гриля і запікайте в духовці двадцять хвилин при двохстах градусах. Готові овочі полийте ягідним соусом.