Рецепт Овочі під кисло-солодким соусом фото

Овочі під кисло-солодким соусом
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кисло-солодкий соус можна приготувати різними способами. Самий безпрограшний варіант - це використовувати для основи сік різних ягід. Спробуйте приготувати соус на основі чорної смородини.

Опис приготування:

З цього рецепта ви можете дізнатися, як приготувати овочі під кисло-солодким соусом. Це відмінна закуска, яка підходить тим, хто стежить за своєю фігурою або ж дотримується вегетаріанства. Подавати такі овочі найкраще до м'ясних і рибних страв.

  • Смородина чорна - 200 грам
  • Вино червоне напівсолодке - 150 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Суміш перців - 1/2 чайних ложки
  • Овочі для гриля - 500 грам
овочі під кисло-солодким соусом - фото крок 1
Чорну смородину промийте і видаліть у неї"хвостики" . Складіть її в чисту каструльку. Залийте червоним вином і поставте на повільний вогонь. Варіть до тих пір, поки кількості вина не стане в два рази менше.
овочі під кисло-солодким соусом - фото крок 2
Дайте ягодам охолонути. Тепер ви можете просто збити їх блендером, але краще перетерти через ситечко, тоді ви позбудетеся від шкурок і кісточок.
овочі під кисло-солодким соусом - фото крок 3
У піалку з перетертими ягодами у вині додайте цукор і суміш перців. Все добре перемішайте і відправте соус в холодильник настоюватися.
овочі під кисло-солодким соусом - фото крок 4
Поки соус настоюється в холодильнику, приготуйте овочі. Для цього будь-які сподобалися овочі, наприклад, кабачки і помідори, вимийте, очистіть і наріжте. Викладіть на змащену рослинним маслом грати для гриля і запікайте в духовці двадцять хвилин при двохстах градусах. Готові овочі полийте ягідним соусом.

Схожі рецепти