Курка під солодким соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати птицю, але не знаю, , який рецепт вибрати? Поспішаю запропонувати вам дуже цікавий і апетитний варіант, як зробити курку під солодким соусом з апельсинового соку.
Цей рецепт приготування курки під солодким соусом припаде до смаку всім любителям нестандартних смакових поєднань. В даному випадку апельсини також додані цілком для більш насиченого і пікантного смаку, але при бажанні можна обмежитися тільки соусом, при цьому додавши найрізноманітніші спеції, наприклад.
- Курка - 1 штука
- Апельсин - 5 штук
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Часник - 4-6 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Птицю вимийте як слід і трохи обсушити. Натріть з усіх боків і всередині сумішшю солі і перцю. Викладіть в підходить за розміром жароміцних форму або на деко.
2. Наріжте один великий або пару середніх апельсинів середніми кружечками.
3. Акуратно помістіть їх між шкіркою і м'якоттю.
4. Постарайтеся проштовхнути часточки якнайдалі, при цьому не пошкодивши шкірку.
5. Очистіть часник, наріжте великі зубчики на 2-3 частини. Викладіть під шкірку і всередину тушки. Також ви можете використовувати за рецептом приготування курки під солодким соусом трохи подрібненого імбиру.
6. Заповніть серединку скибочками апельсина.
7. Щільною ниткою зв'яжіть ніжки.
8. З решти апельсинів вичавіть сік. У сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте щіпку солі, сік і біле вино. Проваріть пару хвилин - і полийте соусом птицю.
9. Ось і весь рецепт. Тепер курка під солодким соусом в домашніх умовах вирушає в духовку і запікають до рум'яної скоринки. У процесі можна підливати соус на спинку, щоб птах був соковитіше і смачніше.