Яловичина під кисло-солодким соусом
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - просто рецепт яловичини під кисло солодким соусом. Виходить дуже вишукане і тонке смакове поєднання, так що блюдо можна і на свято подати - гурмани оцінять! Бажаю удачі!
Перед вами - рецепт, який підкаже, як приготувати яловичину під кисло-солодким соусом. Вам точно сподобається це блюдо: воно соковите і ніжне, а м'ясо завдяки довгому томлінню стає таким м'яким і ніжним, що прямо тане в роті!
- Яловичина на кістці - 1 кілограм (у мене - дві відбивні на кістці)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Чебрець сушений - 1 Ст. Ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Розмарин сушений - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Спеції - За смаком
- Перець горошком - 4 штуки
1. М'ясо помиємо, обсушити, і натремо спеціями і сіллю. На сковороді на середньому вогні розтопити масло і обсмажити на ньому м'ясо з усіх боків, не до готовності, але щоб з'явилася скориночка.
2. А тепер додамо бульйон і зменшимо вогонь. Додаємо цибулю, часник, чебрець, перець і розмарин. Коли закипить, додамо також мед і лимонний сік. Акуратно перемішати, тушкуємо на маленькому вогні під кришкою півтори-дві години.
3. Якщо бачите, що підгорає, періодично додавайте воду, але зовсім трошки, м'ясо не повинно тонути в бульйоні. Ось так виглядає готове м'ясо.
4. Викладаємо на тарілку і подаємо гарячим!