Рецепт Риба під кисло-солодким соусом фото

Риба під кисло-солодким соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

У цьому рецепті не настільки важливо яка саме буде риба під соусом. Вся родзинка страви в самому соусі. Відваріть, запечіть або просто посмажте рибу без кісток і подайте під ксиліт-солодким соусом.

Опис приготування:

Щоб отримати кисло-солодкий соус, я використовую томати і яблука. Це поєднання як не можна краще передає це смакової набір. Доповнюю улюбленими спеціями, дрібкою солі і соус готовий! Хочете залиште його в такому вигляді, а можна за допомогою погружного блендера пюріруйте соус до однорідного стану.

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Помідор - 3 штуки
  • Солодке яблуко - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Коріандр мелений - 1-2 Щепоток
  • Імбир мелений - 1-2 Щепоток
  • Майоран - 1-2 Щепоток
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 100 мілілітрів
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 1
Приготуйте необхідні продукти і спеції. Приступимо.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 2
Рибу вимийте, видаліть голову і нутрощі, поріжте на шматочки або залиште цілою, як подобається. Посоліть і загорніть у фольгу. Надішліть в духовку на 35 хвилин, температура 200 градусів.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 3
Очищену цибулю поріжте півкільцями, з томатів зніміть шкірку і поріжте великими кубиками.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 4
У яблук видаліть серцевину і шкірку. Поріжте тонкими часточками. Очищений часник просто роздушіть ножем або порубати не крупніше.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 5
На сковороду налийте рослинного масла, складіть всі овочі і відправте на середній вогонь обсмажувати. В процесі влийте води і протушкувати до м'якості.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 6
У готовий соус додайте дрібку солі, спеції і доведіть до кипіння.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 7
Готовий соус зніміть з вогню. Залиште в такому вигляді або подрібнити блендером.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 8
Поки ми закінчили з соусом приготувалася риба. Дістаньте її з духовки і обережно розгорніть фольгу.
риба під кисло-солодким соусом - фото крок 9
Розкладіть рибу по тарілочках і щедро полийте кисло-солодким соусом. Подавайте гарячим блюдо. Приємного!

Схожі рецепти