Риба під кисло-солодким соусом
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті не настільки важливо яка саме буде риба під соусом. Вся родзинка страви в самому соусі. Відваріть, запечіть або просто посмажте рибу без кісток і подайте під ксиліт-солодким соусом.
Щоб отримати кисло-солодкий соус, я використовую томати і яблука. Це поєднання як не можна краще передає це смакової набір. Доповнюю улюбленими спеціями, дрібкою солі і соус готовий! Хочете залиште його в такому вигляді, а можна за допомогою погружного блендера пюріруйте соус до однорідного стану.
- Скумбрія - 2 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Солодке яблуко - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Коріандр мелений - 1-2 Щепоток
- Імбир мелений - 1-2 Щепоток
- Майоран - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 100 мілілітрів
Приготуйте необхідні продукти і спеції. Приступимо.
Рибу вимийте, видаліть голову і нутрощі, поріжте на шматочки або залиште цілою, як подобається. Посоліть і загорніть у фольгу. Надішліть в духовку на 35 хвилин, температура 200 градусів.
Очищену цибулю поріжте півкільцями, з томатів зніміть шкірку і поріжте великими кубиками.
У яблук видаліть серцевину і шкірку. Поріжте тонкими часточками. Очищений часник просто роздушіть ножем або порубати не крупніше.
На сковороду налийте рослинного масла, складіть всі овочі і відправте на середній вогонь обсмажувати. В процесі влийте води і протушкувати до м'якості.
У готовий соус додайте дрібку солі, спеції і доведіть до кипіння.
Готовий соус зніміть з вогню. Залиште в такому вигляді або подрібнити блендером.
Поки ми закінчили з соусом приготувалася риба. Дістаньте її з духовки і обережно розгорніть фольгу.
Розкладіть рибу по тарілочках і щедро полийте кисло-солодким соусом. Подавайте гарячим блюдо. Приємного!