М'ясо під соусом теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Соус Теріякі робить приготоване м'ясо неповторним. Хороший соус продають в магазинах (промисловий) по дуже кусаються цінами. Приготувати соус в домашніх умовах теж легко. Зараз розповім, як.
М'ясо виходить незвичайним і, я б сказала, солодким. Таке м'ясо слід їсти самостійно або з овочевим салатом. Відмінно до такого м'яса підходить петрушка. Прямо відламуєш гілочку і їси із захватом! Раджу випробувати мій рецепт, як приготувати м'ясо під соусом теріякі.
- Телятина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Соєвий соус - 5-6 Ст. Ложок
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Перець - 1 Чайна ложка (суміш перців)
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - За смаком
Для приготування м'яса під соусом Теріякі нам необхідно взяти молоду яловичину. М'ясо теж слід правильно вибрати. Краще взяти вирізку або відбивну без кістки. М'ясо нарізаємо на пластини, відбиваємо молоточком для м'яса і після нарізаємо соломкою.
Ріпчасту цибулю наріжте на не надто тонкі півкільця.
Приготуйте соус Теріякі (або візьміть вже готовий). Для приготування свого соусу я взяла: соєвий соус (5 ст. Ложок), мідь (1 ст. Ложка), мелений мускатний горіх (на кінчику ножа), мелений імбир (0, 5 чайної ложки), паприка (1 немає. Ложка), чорний мелений перець (1 немає. Ложка), koriandr (за смаком). Видавіть через прес часник. Соус збийте до однорідності.
Отримані цибулю і соус вилийте в миску з м'ясом. Добре перемішайте.
Затягніть миску плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
У сковороду влийте трохи рослинного масла. Добре розігрійте сковороду. М'ясо при маринуванні вбере соус. Візуально соусу видно не буде, але в міру обсмажування він проявиться разом з м'ясним соком. Обсмажте м'ясо на середньому вогні.
Подайте м'ясо під соусом Теріякі до столу. Дуже смачно їсти таке м'ясо зі свіжими овочами і великим кількістю зелені.