Рецепт М'ясо під соусом теріякі фото

М'ясо під соусом теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо , Телятина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соус Теріякі робить приготоване м'ясо неповторним. Хороший соус продають в магазинах (промисловий) по дуже кусаються цінами. Приготувати соус в домашніх умовах теж легко. Зараз розповім, як.

Опис приготування:

М'ясо виходить незвичайним і, я б сказала, солодким. Таке м'ясо слід їсти самостійно або з овочевим салатом. Відмінно до такого м'яса підходить петрушка. Прямо відламуєш гілочку і їси із захватом! Раджу випробувати мій рецепт, як приготувати м'ясо під соусом теріякі.

  • Телятина - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Соєвий соус - 5-6 Ст. Ложок
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Імбир мелений - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Перець - 1 Чайна ложка (суміш перців)
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - За смаком
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 1
Для приготування м'яса під соусом Теріякі нам необхідно взяти молоду яловичину. М'ясо теж слід правильно вибрати. Краще взяти вирізку або відбивну без кістки. М'ясо нарізаємо на пластини, відбиваємо молоточком для м'яса і після нарізаємо соломкою.
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 2
Ріпчасту цибулю наріжте на не надто тонкі півкільця.
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 3
Приготуйте соус Теріякі (або візьміть вже готовий). Для приготування свого соусу я взяла: соєвий соус (5 ст. Ложок), мідь (1 ст. Ложка), мелений мускатний горіх (на кінчику ножа), мелений імбир (0, 5 чайної ложки), паприка (1 немає. Ложка), чорний мелений перець (1 немає. Ложка), koriandr (за смаком). Видавіть через прес часник. Соус збийте до однорідності.
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 4
Отримані цибулю і соус вилийте в миску з м'ясом. Добре перемішайте.
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 5
Затягніть миску плівкою і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 6
У сковороду влийте трохи рослинного масла. Добре розігрійте сковороду. М'ясо при маринуванні вбере соус. Візуально соусу видно не буде, але в міру обсмажування він проявиться разом з м'ясним соком. Обсмажте м'ясо на середньому вогні.
м'ясо під соусом теріякі - фото крок 7
Подайте м'ясо під соусом Теріякі до столу. Дуже смачно їсти таке м'ясо зі свіжими овочами і великим кількістю зелені.

Схожі рецепти