Креветки в соусі теріякі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування креветок в соусі теріякі - для вас! Це дуже просте в готуванні блюдо, так що я впевнена, що у вас вийде приготувати цю вечерю або обід по-східному для найближчих!
Хочу розповісти, як приготувати креветки в соусі теріякі в домашніх умовах. Це дуже просто. Якщо у вас готові заморожені овочі, то проблем з їх приготуванням взагалі не буде, просто поставте їх на вогонь, без розморожування, і вони будуть гаситися у власному соку. І поки гарнір сам себе готує, ви як раз встигнете зробити смачні креветки. Соус відмінно підкреслить смак морепродуктів!
- Креветки - 500 грам
- Овочева суміш - 1 кілограм (заморожені овочі будь-які)
- Соус "теріякі" - 1 Склянка (половину - в овочі, половину - в креветки)
- Спеції - 1 За смаком
- Вода - 0.5 склянки
1. Я готую відразу з гарніром у вигляді овочів - так смачніше. Отже, розігріємо сковорідку, кидаємо, без розморожування, туди овочі. І тушкуємо на маленькому вогні під кришкою до готовності, додавши терияки і спеції.
2. Ну а тепер - власне, креветки. Моєму їх, позбавляємося від хворстіков. Викладаємо в сковорідку, поливаємо соусом і підсмажуємо. Якщо у вас сковорода без тефлонового покриття - краще додайте масла.
3. Коли трохи зарум'яниться, заливаємо і водою, щоб вона їх трохи покривала, додамо спеції і тушкуємо до готовності під кришкою на маленькому вогні. Вийдуть креветки в соусі.
4. При подачі можна змішати креветки в овочами, а можна подати їх окремо. Смачно і так, і так. Смачного!