Шашлик в соусі теріякі
(покроковий рецепт з фото)
При різноманітті варіантів маринадів для шашлику, хочеться звернути увагу на використання соусу теріякі. За допомогою його м'ясо набуває "блискучий вигляд" і ефектно виглядає на столі.
Подібним чином можна приготувати свинину, індичку. Дуже важливо дати м'ясу добре промаринуватися, так процес прожарювання пройде швидше і "блискучий ефект" буде рівномірним. Що залишився лук після маринування обсмажте на сковороді і подавайте разом з шашликом.
- Курка - 800 грам (стегнова частина, крила, гомілка, по бажанню)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кріп - 1 пучок (маленький, свіжий)
- Соус теріякі - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
З курки зріжте м'ясо. Лук наріжте півкільцями, кріп подрібніть.
З курки зріжте м'ясо. Лук наріжте півкільцями, кріп подрібніть.
У глибокій мисці змішайте куряче м'ясо, цибуля, перець, сіль за смаком, подрібнений кріп. Добре перемішайте, затягніть плівкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин.
Після закінчення часу дістаньте м'ясо і насадити на шампура.
За допомогою пензлика підготовлене м'ясо змастіть соусом теріякі.
Поставте шампура в Електрошашличниця і обсмажуйте близько 5 хвилин.
Після ще раз змастіть соусом, не знімаючи і закрийте кожухом.
Через 10 хвилин перевірте готовність за допомогою ножа, якщо шашлик не готовий, то змастіть ще раз соусом теріякі і доведіть до готовності.
Готовий шашлик змастіть ще раз соусом і подавайте зі свіжими овочами. Смачного!