Рецепт Шашлик в соусі теріякі фото

Шашлик в соусі теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах
Рецепти для схуднення
На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 7 г. 0 хв.

При різноманітті варіантів маринадів для шашлику, хочеться звернути увагу на використання соусу теріякі. За допомогою його м'ясо набуває"блискучий вигляд" і ефектно виглядає на столі.

Опис приготування:

Подібним чином можна приготувати свинину, індичку. Дуже важливо дати м'ясу добре промаринуватися, так процес прожарювання пройде швидше і"блискучий ефект" буде рівномірним. Що залишився лук після маринування обсмажте на сковороді і подавайте разом з шашликом.

  • Курка - 800 грам (стегнова частина, крила, гомілка, по бажанню)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Кріп - 1 пучок (маленький, свіжий)
  • Соус теріякі - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
шашлик в соусі теріякі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
З курки зріжте м'ясо. Лук наріжте півкільцями, кріп подрібніть.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 2
У глибокій мисці змішайте куряче м'ясо, цибуля, перець, сіль за смаком, подрібнений кріп. Добре перемішайте, затягніть плівкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 3
Після закінчення часу дістаньте м'ясо і насадити на шампура.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 4
За допомогою пензлика підготовлене м'ясо змастіть соусом теріякі.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 5
Поставте шампура в Електрошашличниця і обсмажуйте близько 5 хвилин.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 6
Після ще раз змастіть соусом, не знімаючи і закрийте кожухом.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 7
Через 10 хвилин перевірте готовність за допомогою ножа, якщо шашлик не готовий, то змастіть ще раз соусом теріякі і доведіть до готовності.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 8
Готовий шашлик змастіть ще раз соусом і подавайте зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти