Рецепт Шашлик в соусі теріякі фото

Шашлик в соусі теріякі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах
Рецепти для схуднення
На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

При різноманітті варіантів маринадів для шашлику, хочеться звернути увагу на використання соусу теріякі. За допомогою його м'ясо набуває "блискучий вигляд" і ефектно виглядає на столі.

Подібним чином можна приготувати свинину, індичку. Дуже важливо дати м'ясу добре промаринуватися, так процес прожарювання пройде швидше і "блискучий ефект" буде рівномірним. Що залишився лук після маринування обсмажте на сковороді і подавайте разом з шашликом.

  • Курка - 800 грам (стегнова частина, крила, гомілка, по бажанню)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Кріп - 1 пучок (маленький, свіжий)
  • Соус теріякі - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
шашлик в соусі теріякі - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
З курки зріжте м'ясо. Лук наріжте півкільцями, кріп подрібніть.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 2
У глибокій мисці змішайте куряче м'ясо, цибуля, перець, сіль за смаком, подрібнений кріп. Добре перемішайте, затягніть плівкою і приберіть в холодильник на 4-6 годин.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 3
Після закінчення часу дістаньте м'ясо і насадити на шампура.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 4
За допомогою пензлика підготовлене м'ясо змастіть соусом теріякі.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 5
Поставте шампура в Електрошашличниця і обсмажуйте близько 5 хвилин.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 6
Після ще раз змастіть соусом, не знімаючи і закрийте кожухом.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 7
Через 10 хвилин перевірте готовність за допомогою ножа, якщо шашлик не готовий, то змастіть ще раз соусом теріякі і доведіть до готовності.
шашлик в соусі теріякі - фото крок 8
Готовий шашлик змастіть ще раз соусом і подавайте зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти