Курка в соусі теріякі з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Азіатська кухня відома поєднанням різноманітних непередбачуваних смаків: кисло-солодких, солодко-солоні і тд. Ось один з таких рецептів, як приготувати курку в соусі теріякі з овочами.
Замість меду можна використовувати нерафінований цукор, а брокколі легко замінити цвітною капустою. Крім зазначених овочів можна додати будь-які інші на ваш смак. Подавати дане блюдо найкраще з рисом.
- Куряча грудка - 1 кілограм
- Брокколі - 400 грам
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 4-5 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець, сіль - За смаком
- Імбир - 2 Ст. Ложки (для соусу)
- Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок (для соусу)
- Холодна вода - 4-5 Ст. Ложок (для соусу)
- Кукурудзяний крохмаль - 3-4 чайних ложок (для соусу)
- Мед - 1/4 склянки (для соусу)
- Винний оцет - 1 Ст. Ложка (для соусу)
1
Для приготування соусу змішайте соєвий соус, воду, оцет і натертий корінь імбиру.
2
У невеликій каструлі на середньому вогні розігрійте отриману суміш, додайте крохмаль і помішуйте до загустіння. Мед додайте в кінці приготування.
3
Курячі грудки наріжте невеликими кубиками і викладіть на розігріту сковороду в оливкове масло. Морква очистіть, наріжте кільцями і додайте до м'яса. Помішуючи, смажте 6-8 хвилин до готовності, в кінці додайте видавлений часник.
4
Суцвіття брокколі помістіть в киплячу підсолену воду і варіть 5-7 хвилин. Потім злийте воду.
5
Додайте соус теріякі до курки, Тушіте 1-2 хвилини, а потім додайте капусту і перемішайте.