Рецепт Курка в соусі теріякі з овочами фото

Курка в соусі теріякі з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Птах , Капуста , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 30 хв.

Азіатська кухня відома поєднанням різноманітних непередбачуваних смаків: кисло-солодких, солодко-солоні і тд. Ось один з таких рецептів, як приготувати курку в соусі теріякі з овочами.

Опис приготування:

Замість меду можна використовувати нерафінований цукор, а брокколі легко замінити цвітною капустою. Крім зазначених овочів можна додати будь-які інші на ваш смак. Подавати дане блюдо найкраще з рисом.

  • Куряча грудка - 1 кілограм
  • Брокколі - 400 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Морква - 4-5 штук
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Чорний перець, сіль - За смаком
  • Імбир - 2 Ст. Ложки (для соусу)
  • Соєвий соус - 4-5 Ст. Ложок (для соусу)
  • Холодна вода - 4-5 Ст. Ложок (для соусу)
  • Кукурудзяний крохмаль - 3-4 чайних ложок (для соусу)
  • Мед - 1/4 склянки (для соусу)
  • Винний оцет - 1 Ст. Ложка (для соусу)
1
Для приготування соусу змішайте соєвий соус, воду, оцет і натертий корінь імбиру.
2
У невеликій каструлі на середньому вогні розігрійте отриману суміш, додайте крохмаль і помішуйте до загустіння. Мед додайте в кінці приготування.
3
Курячі грудки наріжте невеликими кубиками і викладіть на розігріту сковороду в оливкове масло. Морква очистіть, наріжте кільцями і додайте до м'яса. Помішуючи, смажте 6-8 хвилин до готовності, в кінці додайте видавлений часник.
4
Суцвіття брокколі помістіть в киплячу підсолену воду і варіть 5-7 хвилин. Потім злийте воду.
5
Додайте соус теріякі до курки, Тушіте 1-2 хвилини, а потім додайте капусту і перемішайте.

Схожі рецепти