Рецепт Курка теріякі з овочами фото

Курка теріякі з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Овочі, Птах, Курка
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Терияки

Якщо східна кухня вам до смаку, тоді не відмовляйте собі в задоволенні і побалуйте себе дуже апетитним стравою. Курка теріякі з овочами в домашніх умовах - це просто смакота.

Це дуже простий рецепт курки терияки з овочами, який без праці вийде повторити вдома навіть без особливих знань в східній кухні. Необхідні інгредієнти, звичайно, бажані, проте завжди є місце для фантазії і при бажанні можна використовувати інші доступні варіанти.

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука(+ Зелена цибуля)
  • Заморожений горошок - 100 грам
  • Морква - 0.5 штуки
  • Брокколі - 100-150 грам
  • Соус "теріякі" - 3-5 Ст. Ложок
  • Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
  • Перець - За смаком
курка теріякі з овочами - фото крок 1
1. Грудку потрібно вимити, за допомогою паперової серветки обсушити і нарізати невеликими кубиками. Викласти в глибоку миску і залити соусом. Якщо покупної соус знайти не вдалося, його завжди можна приготувати вдома. Звичайний соєвий соус без додаткових інгредієнтів чи підійде в рецепт приготування курки терияки з овочами.
курка теріякі з овочами - фото крок 2
2. Поки грудка маринується можна зайнятися овочами. Подрібнити білий лук і зелені пір'я. Очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками солодкий перець (краще взяти різних кольорів). Морква і брокколі вимити і теж подрібнити.
курка теріякі з овочами - фото крок 3
3. Найкраще використовувати в такого роду страви кунжутне масло, але якщо його немає, то підійде і оливкове. На сковороді розігріти масло і відправити туди овочі. Обсмажити на середньому вогні до м'якості. В кінці процесу додати дрібку солі (при бажанні) і перцю.
курка теріякі з овочами - фото крок 4
4. Коли грудка просочилася маринадом, необхідно відправити її на сковороду (попередньо злив приблизно половину маринаду). Обсмажити її на сильному вогні до золотистої скоринки, а потім зменшити вогонь, влити соус і залишити смажитися до готовності.
курка теріякі з овочами - фото крок 5
5. Готову грудку перекласти разом з соусом до овочів, акуратно перемішати. Додати дрібку перцю при бажанні і через пару хвилин зняти вогню. Подана до столу курка теріякі з овочами в домашніх умовах може бути як самостійне блюдо або з рисом на гарнір.

Схожі рецепти