Курка теріякі з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо східна кухня вам до смаку, тоді не відмовляйте собі в задоволенні і побалуйте себе дуже апетитним стравою. Курка теріякі з овочами в домашніх умовах - це просто смакота.
Це дуже простий рецепт курки терияки з овочами, який без праці вийде повторити вдома навіть без особливих знань в східній кухні. Необхідні інгредієнти, звичайно, бажані, проте завжди є місце для фантазії і при бажанні можна використовувати інші доступні варіанти.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука(+ Зелена цибуля)
- Заморожений горошок - 100 грам
- Морква - 0.5 штуки
- Брокколі - 100-150 грам
- Соус "теріякі" - 3-5 Ст. Ложок
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
- Перець - За смаком
1. Грудку потрібно вимити, за допомогою паперової серветки обсушити і нарізати невеликими кубиками. Викласти в глибоку миску і залити соусом. Якщо покупної соус знайти не вдалося, його завжди можна приготувати вдома. Звичайний соєвий соус без додаткових інгредієнтів чи підійде в рецепт приготування курки терияки з овочами.
2. Поки грудка маринується можна зайнятися овочами. Подрібнити білий лук і зелені пір'я. Очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками солодкий перець (краще взяти різних кольорів). Морква і брокколі вимити і теж подрібнити.
3. Найкраще використовувати в такого роду страви кунжутне масло, але якщо його немає, то підійде і оливкове. На сковороді розігріти масло і відправити туди овочі. Обсмажити на середньому вогні до м'якості. В кінці процесу додати дрібку солі (при бажанні) і перцю.
4. Коли грудка просочилася маринадом, необхідно відправити її на сковороду (попередньо злив приблизно половину маринаду). Обсмажити її на сильному вогні до золотистої скоринки, а потім зменшити вогонь, влити соус і залишити смажитися до готовності.
5. Готову грудку перекласти разом з соусом до овочів, акуратно перемішати. Додати дрібку перцю при бажанні і через пару хвилин зняти вогню. Подана до столу курка теріякі з овочами в домашніх умовах може бути як самостійне блюдо або з рисом на гарнір.